Kęstutis Pūkas „kontaktavo“ ir su Dalia Grybauskaite

„Pūko“ TV laidą „Kontaktas“ vedusį K.Pūką šalies vadovė D.Grybauskaitė maloniai priėmė Prezidentūros rūmuose.
„Pūko“ TV laidą „Kontaktas“ vedusį K.Pūką šalies vadovė D.Grybauskaitė maloniai priėmė Prezidentūros rūmuose.
Daugiau nuotraukų (1)

„Lietuvos rytas“

Mar 18, 2017, 11:00 AM, atnaujinta Apr 7, 2017, 6:53 PM

Dėl seksualinio priekabiavimo prie kryžiaus kalamas Seimo narys Kęstutis Pūkas, pasirodo, ne su visomis moterimis kalba vulgariai. Tai liudija jo bendravimas su prezidente Dalia Grybauskaite.

Gavusi keturių galbūt nukentėjusių moterų pareiškimus penktadienį Vilniaus apylinkės prokuratūra pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl parlamentaro 64-erių K.Pūko galimo seksualinio priekabiavimo.

O ketvirtadienį Seimas, atsižvelgdamas į etikos sargų siūlymą, pradėjo K.Pūko apkaltos procedūrą dėl galimo priesaikos sulaužymo ir Konstitucijos pažeidimo.

„Kontaktavo“ ir su prezidente

Seimo pirmininkas Viktoras Pranckietis paragino K.Pūką nelaukiant apkaltos trauktis iš parlamento. Už nederamą elgesį šį Seimo narį smerkė ir premjeras Saulius Skvernelis, kiti politikai.

Bene vienintelė iš aukštų pareigūnų viso skandalo metu tylėjo šalies vadovė Dalia Grybauskaitė, su kuria K.Pūkas, pasirodo, irgi turėjo „kontaktų“.

Lietuvos žiniasklaidai itin išranki prezidentė K.Pūkui ir jo televizijai yra parodžiusi išskirtinį dėmesį.

Prieš kurį laiką šalies vadovė buvusį „Pūko“ televizijos laidos „Kontaktas“ vedėją K.Pūką yra įsileidusi į Prezidentūrą ir davusi išskirtinį interviu.

„Šiandien kontaktuosime su prezidente D.Grybauskaite“, – kreipdamasis į savo televizijos žiūrovus pranešė dabartinis parlamentaras.

Kalbėjosi apie žiniasklaidą

K.Pūkas su prezidente tada aptarinėjo įvairias temas – įvykius Ukrainoje, Rusijos vykdomą informacinį karą, politines aktualijas Lietuvoje, pavyzdžiui, D.Grybauskaitės kovą su vadinamaisiais oligarchais.

Kelių žiniasklaidos priemonių savininkas kaunietis šalies vadovės tuomet, be kita ko, taip pat teiravosi, koks turėtų būti žiniasklaidos vaidmuo informaciniame kare su Rusija.

„Labai svarbus ar net esminis. Nuo to, kaip bus informuota mūsų visuomenė, kaip sugebėsime atskirti grūdus nuo pelų, priklauso ir didelis indėlis mūsų žiniasklaidai.

Jeigu jinai, kai kurių oligarchų nupirkta, vykdys ne Lietuvai naudingą politiką, matysime, kad tas oligarchizacijos laipsnis, kuris apėmęs mūsų žiniasklaidą, gali atsisukti prieš Lietuvos strateginį interesą ir netgi saugumą.

Labai tikiuosi, kad verslininkai, turintys žiniasklaidos priemonių, vis dėlto pasijus lietuviais ir Lietuvos patriotais ir tikrai žinos, kad dabar yra tas laikas, kai Lietuva yra svarbiau ir už verslą, ir už bet ką“, – kalbėjo D.Grybauskaitė.

Viena gyrėsi, kitas dejavo

K.Pūkas taip pat paprašė, kad prezidentė žiūrovams primintų savo nuveiktus darbus.

„Tai būtų labai ilga istorija“, – numojo ranka šalies vadovė.

Anot D.Grybauskaitės apsisprendimą siekti prezidentės posto lėmė tuomet buvusi smengančios į duobę Lietuvos ekonominė padėtis: „Mano apsisprendimas buvo išvažiuoti iš Briuselio, palikti gerai apmokamą ir saugų darbą ir atvykti padėti Vyriausybei, kad ir kokia ji bebūtų, sutvarkyti situaciją ir išgelbėti valstybę nuo visiškos griūties.“

Būsimasis Seimo narys savo ruožtu dėstė savo rūpesčius.

Jis šalies vadovės klausė, kaip ji vertina tai, kad iš biudžeto finansuojamos parlamentinės partijos ir savarankiški kandidatai turi skirtingas sąlygas dalyvauti rinkimuose.

„Aš labai panašioje situacijoje – esu nepartinė, todėl iš valstybės negaunu jokių finansinių resursų. Bet mes darome pataisas, kad žmonės kandidatus galėtų paremti smulkiomis aukomis. Tokia kultūra Lietuvoje dar nėra paplitusi, todėl partijos buvo įpratusios gauti arba iš verslo, arba iš biudžeto“, – paaiškino D.Grybauskaitė. (LR)

Seimo komisija rėmėsi merginų pasakojimu

Etikos ir procedūrų komisijos siūlymu apkalta K.Pūkui rengiama atsižvelgiant į žiniasklaidoje pateiktą informaciją.

Apkaltos iniciatoriai tvirtina, jog parlamentaras, ieškodamas asmens į savo padėjėjo-sekretoriaus pareigas, kreipė dėmesį į lytį, išvaizdą, amžių, asmeninio gyvenimo aplinkybes, kvietėsi kandidates į Seimo viešbutį, rodė miegamąjį.

Etikos sargai nurodo, kad kalbėdamas su kandidatėmis K.Pūkas užsimindavo apie intymius santykius („aš nežinau, kiek tu galėtum būti ištvirkusi“), pabrėžė besąlygišką pasitikėjimą, nes kandidatė turėtų tapti jo asmeninio gyvenimo dalimi („šalia jo galėtų vaikščioti kad ir nuoga“), nepagarbiai aptarinėjo kandidačių išvaizdą („štai pas tave maža krūtinė, bet tai nėra blogai. Visai gražu, nes didelės krūtinės laikui bėgant tampa nebegražios“).

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.