Arvydas Lekavičius. Kurortuose muzika – pagal užsakymą

Visokie ekspertai postringauja, kaip atgyja Lietuvos kurortai ir kaip apsimoka juose investuoti į nekilnojamąjį turtą. Griūk negyvas nuo tokių sapalionių – pirmiau tegul išaiškina, kokie įstatymai ten galioja.

Daugiau nuotraukų (1)

Arvydas Lekavičius

2017-03-22 06:16, atnaujinta 2017-04-07 12:18

Kad ir Vijūnėlės dvaras. Prokurorų iniciatyva Vilniaus apygardos teismas baigiantis 2016-iesiems pagaliau išaiškino, kad jis nelegalus, nes esą iškilęs antroje kurorto apsaugos juostoje. O ten statyti gyvenamųjų namų nevalia.

Bet Druskininkų miesto taryba bakstelėjo į Palangą: pajūryje, visiškai tokioje pat apsaugos juostoje, stovi ne dvi dešimtys, kaip Druskininkuose, o net pora šimtų dvarelių. Vienas jų – ne bet kieno, o paties patriarcho V.Landsbergio. O sklypų statyboms ten išdalyta net septyni tūkstančiai.

Jei jau prokuratūra ir teismas nusprendė duoti darbo pastatų griovėjams Druskininkuose, tai jie Palangoje turėtų užsakymų keleriems metams į priekį. Tačiau čia įsikišo Aplinkos ministerija: pasirodo, toje antroje kurortų juostoje galima statyti gyvenamuosius namus.

Tik kaip čia išeina: Palangoje – tegul stovi, o Druskininkuose – griausime? Juk teismo sprendimo niekas neatšaukė.

Mano galva, reikėtų įstatymu nurodyti, kam kuris kurortas pavaldus. Druskininkuose galės tvarkytis teisėjai su prokurorais, Palangoje – aplinkosaugininkai.

Turime dar Birštoną, kuriame galios Sveikatos apsaugos ministerijos potvarkiai, nes čia išgaunamas labai sveikas mineralinis vanduo.

Neringoje jau ir šiaip galioja kariška tvarka – juk Lietuvos kariuomenės vadas generolas leitenantas V.J.Žukas nuo kovo 30-osios uždraudė čia leistis ir kilti mažiesiems lėktuvams. Pasienis yra pasienis.

Kurorto statuso siekia ir Anykščiai, ir Zarasams tai ne pro šalį.

Bet prieš tai šių miestų valdžia turės apsispręsti, kieno užsakyta muzika juose gros.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.