Socialdemokratai ieško naujo Seimo vicepirmininko: partneriams jau pristatė kandidatą

Mindaugą Bastį atleidus iš Seimo pirmininko pavaduotojo pareigų socialdemokratai sujudo ieškoti naujo žmogaus į šią vietą. Koalicijos partnerių susitikime ketvirtadienio rytą buvo pristatytas kandidatas į Seimo vicepirmininkus.

Koalicijos partnerių susitikime ketvirtadienio rytą buvo pristatytas kandidatas į Seimo vicepirmininkus.<br>T.Bauro asociatyvioji nuotr.
Koalicijos partnerių susitikime ketvirtadienio rytą buvo pristatytas kandidatas į Seimo vicepirmininkus.<br>T.Bauro asociatyvioji nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 23, 2017, 9:21 AM, atnaujinta Apr 7, 2017, 10:17 AM

Socialdemokratų frakcijos seniūnė Irena Šiaulienė neneigė, kad jos pavardė buvo minima tarp kandidatų: „Taip, galbūt. Mes turime rezervą didelį. Gali būti ir damos, ir vyrai“, – ketvirtadienį sakė politikė.

Pasak jos, kandidatas bus pristatytas, kai iki galo bus sutarta. Frakcijos seniūnė mano, kad kitą savaitę turėtų būti aišku.

Buvusi finansų ministrė Rasa Budbergytė ir Andrius Palionis neigė, kad jų pavardės gali būti tarp kandidatų.

Prieš dvi savaites Seimas balsavo ir nutarė atleisti socialdemokratą M.Bastį iš Seimo pirmininko pavaduotojo pareigų. Tačiau M.Bastys parlamentaro mandato neatsisakė.

Į pirmąjį posėdį trečiadienį susirinko M.Basčio apkaltos komisija, kuri patvirtino apklausoms kviečiamų asmenų sąrašą.

Kitą tyrimą dėl M.Basčio atliekantis NSGK nusprendė liudyti kviesti esamą ir buvusius VSD vadovus, politikus.

Tyrimas bei apkalta pradėti dėl VSD medžiagoje nurodytų M.Basčio ryšių su Rusijos energetikos ir Lietuvos nusikalstamo pasaulio atstovais. Remdamasis neigiama VSD išvada dėl leidimo M.Basčiui dirbti su visiškai slapta informacija, Seimo pirmininkas Viktoras Pranckietis paragino jį trauktis iš Seimo vicepirmininko pareigų. Palikęs Seimo vadovybę, M.Bastys taip pat suspendavo narystę Socialdemokratų partijoje, tačiau iš parlamento trauktis sako nematantis pagrindo.

Socialdemokratai artimiausiu metu turės surasti dar vieną kandidatą į Seimo vicepirmininko pareigoms, nes į Europos Parlamentą dirbti išvyks Gediminas Kirkilas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.