Vilniaus merui snausti neleidžia ir žinomas aktorius

Mirka Michnevičiumi prisistatantis vilnietis, žinomas aktorius Mindaugas Papinigis – vieni iš tų, kurie neleidžia ramiai gyventi merui Remigijui Šimašiui ir jį atakuoja žinutėmis socialiniuose tinkluose.

R.Šimašius.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
R.Šimašius.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Aktorius M.Papinigis pasiekė, kad būtų įvesta tvarka pro jo langus matomoje Žirmūnų sankryžoje.<br>M.Papinigio nuotr.
Aktorius M.Papinigis pasiekė, kad būtų įvesta tvarka pro jo langus matomoje Žirmūnų sankryžoje.<br>M.Papinigio nuotr.
M.Papinigis: „Grūstys Žirmūnuose yra asmeninis mano ir R.Šimašiaus reikalas.“
M.Papinigis: „Grūstys Žirmūnuose yra asmeninis mano ir R.Šimašiaus reikalas.“
Daugiau nuotraukų (3)

Arūnas Dumalakas („Lietuvos rytas“)

Mar 26, 2017, 11:45 AM, atnaujinta Apr 7, 2017, 4:51 AM

Beveik šimtas tūkstančių sekėjų – šeštadalis Vilniaus. Tokia auditorija asmeninėje ir politiko feisbuko paskyrose gali pasigirti R.Šimašius.

Nors dauguma vilniečių įrašų rimti, skirti problemoms aptarti, tačiau kai kurie R.Šimašių priverčia nusišypsoti. Su jam rašančiu M.Michnevičiumi meras žadėjo susitikti, tik ar į kvietimą atsakys šis autorius, kurio tekstai kelia įtarimų, kad vadinamąją tuteišų šnektą jis vartoja tyčia, norėdamas prajuokinti.

Pasakoja savo istorijas

Kai R.Šimašius pasidžiaugė, jog teismas atsižvelgė į savivaldybės argumentus ir neleido kai kurioms suinteresuotoms verslo grupėms stabdyti Nacionalinio stadiono koncesijos konkurso, tad jis juda toliau, M.Michnevičius sureagavo (kalba netaisyta): „Kiek metu yra statomos ir vogimos pinegus, ir nekas neatsakingas, savevaldibes zulikų brigada valdo Vilnių.“

Vilniaus merui pasveikinus Estiją su Nepriklausomybės diena, M.Michnevičius tėškė: „Preklausot no ES ir Amerikos, ne pinegų, ne sprendimų.“

Vasario 16-osios proga R.Šimašius lankė 1918-aisiais gimusius senolius, kuriems šiemet sukanka tiek pat metų, kiek Lietuvos valstybei. Tokių Vilniuje yra 27.

Ilgaamžiai su apsilankiusiu meru dalijosi savo optimizmu, meile Tėvynei, linkėjo Lietuvai, Vilniui ir vilniečiams ilgų ir sėkmingų metų.

M.Michnevičius tuteišų kalba iš karto papasakojo savo istoriją: „Šenden pardatuvėse „Maxima“ mačau keip apsaugeninkas, pajemes už kuprą socialinę išgeresį moterį, išmetė į gatvę. Kad ji smerdėjo. Pas tos jūs kodėl neinat ir nepadedat tokems? Pasunčau i pardatuvę atsakingą moterį iš „Carito“, kad rastų čitą moterį ir pakalbetų su vadovu „Maximos“.

Mąsto kaip prasčiokas

M.Michnevičius yra labai aktyvus mero paskyros lankytojas. „Atrodo, kad nors ir su ironija, kai kurios Mirkos įžvalgos yra gana taiklios ir turi prasmę, reikia tik kiek ilgiau jos paieškoti“, – tikino R.Šimašius.

Paklaustas apie Mirkos daromas klaidas, R.Šimašius patvirtino, kad ir jam atrodo, jog Mirka jų tyčia privelia.

Tačiau Mirkos savitas stilius kai kuriuos žmones netgi žavi, po jo įrašais feisbuke jie spaudžia „Patinka“.

R.Šimašius padėkojo Knygų mugės lankytojams už komentarus apie purvynus „Litexpo“ aikštelėse ir pasidžiaugė, kad jos dar šiais metais bus išasfaltuotos.

Į tai M.Michnevičius atšovė: „Kitos metus bus karas. Keip gązdino jusų draugei.“

M.Michnevičius įvaldęs ne tik kelias klases baigusio asmens rašybą. Kartais atrodo, kad jam nesvetimas ir neapsiskaičiusio, kažkur Vilniaus pakraštyje gyvenančio žmogaus mąstymas.

Kai R.Šimašius parašė, kad Vilniaus vakarinio aplinkkelio nauda pasitvirtino, M.Michnevičius šią žinią komentavo taip: „Keip (kelius. – Red.) remontosit, kada beiksis paromos ES 2020 meteis? Dar daugau mokeščius kelsit smulkesems verslininkams? Kiek dar teretorijų bečiulems dovonosit?“

Nuolat primindavo grūstis

Kitas R.Šimašiui vis parašantis vilnietis – Mindaugas Papinigis. Emilio Vėlyvio filme „Zero“ išgarsėjęs aktorius rūpinasi tuo, ką mato pro langą, – transporto grūstimis Žirmūnuose.

Ne kartą nufotografavęs automobilių eiles Kareivių ir Žirmūnų gatvių sankryžoje, jis R.Šimašiaus vis klausdavo: kada tai baigsis?

Pats M.Papinigis nepanoro sakyti, kodėl jis vis rašo merui apie tą pačią problemą, paaiškinęs, kad tai yra asmeninis jo ir R.Šimašiaus reikalas.

Tačiau R.Šimašius yra dėkingas aktoriui už įžvalgas, kaip ir kiekvienam vilniečiui, reiškiančiam savo nuomonę.

Nutarė pertvarkyti eismą

Vis dėlto M.Papinigio pastangas šią savaitę vainikavo sėkmė. Savivaldybė pranešė, kad Kareivių ir Žirmūnų gatvių sankryžoje prasidės eismo organizavimo pokyčiai.

Papildomos kairiosios sekcijos sankryžos šviesoforuose įrengtos pirmadienį, o eismo organizavimo pakeitimai ir sankryžos programų derinimo darbai bus atlikti iki kovo 10-osios.

Savivaldybė pripažino, kad dėl nereguliuojamų kairiųjų posūkių nuo Žirmūnų gatvės susidarydavo spūstys ir neretai kildavo pavojus eismo dalyviams darant kairįjį posūkį, įvykdavo avarijų.

Šioje sankryžoje 2016 metais įvyko 17 avarijų, per kurias sužaloti 5 žmonės.

Bendrauja su vilniečiais

Mero patarėjas Aleksandras Zubriakovas priminė, kad R.Šimašiaus socialinių tinklų paskyrose sekėjų skaičius didžiulis, o toks pasiekiamumas leidžia veiksmingai naudotis šiuo kanalu, informuoti vilniečius apie miesto vadovo veiklą.

Socialiniuose tinkluose R.Šimašius daug dėmesio skiria miesto gyvenimui ir įvykiams, jų vertinimui, įgyvendinamiems projektams, atstovaujamos politinės partijos naujienoms, aktualijoms viešinti, pilietiškumo sklaidai. Mat R.Šimašius yra ir Šaulių sąjungos narys.

Anot A.Zubriakovo, meras yra gana dažnas socialinių tinklų lankytojas, kiek leidžia laikas, jis bendrauja su vilniečiais, atsako į jų klausimus, komentuoja kai kurias nuomones, reaguoja į kritiką, pasiūlymus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.