STT atlieka tyrimą dėl D.Bradausko veiksmų

Generalinė prokuratūra tvirtina, jog

Generalinė prokuratūra tvirtina, jog Specialiųjų tyrimų tarnyba (STT) vykdo ikiteisminį tyrimą dėl buvusio Valstybinės mokesčių inspekcijos (VMI) vadovo Dainoro Bradausko veiksmų.<br>T.Bauro nuotr.
Generalinė prokuratūra tvirtina, jog Specialiųjų tyrimų tarnyba (STT) vykdo ikiteisminį tyrimą dėl buvusio Valstybinės mokesčių inspekcijos (VMI) vadovo Dainoro Bradausko veiksmų.<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 29, 2017, 8:21 AM, atnaujinta Apr 6, 2017, 11:46 PM

Pasak dienraščio, tokį patvirtinimą iš prokurorų gavo Seimo antikorupcijos komisijos narys Naglis Puteikis, klausdamas prokuratūros, kodėl iki šiol nėra pradėtas tyrimas dėl sausį iš pareigų atleisto buvusio VMI viršininko.

Prokurorai nurodo, kad STT aiškinasi aplinkybes, susijusias su VMI atliktais bendrovės „Leksita“ (buvusios „Vilniaus prekybos“) ir jos akcininkų kontrolės veiksmais, taip pat D.Bradausko ir kitų VMI pareigūnų veiksmais. Pati STT oficialiai šios informacijos nepatvirtina.

Prokurorai kovo pradžioje nusprendė neatnaujinti beveik metus trukusio ir pernai rugpjūtį nutraukto ikiteisminio tyrimo dėl „Leksitos“ akcininkų vykdytų bendrovės turto perleidimo sandorių – bendrovės mokestinius tyrimus atliko VMI. Inspekcijos veiksmai domino ir koncerno „MG Baltic“ viceprezidentą Raimondą Kurlianskį – apie tai jis 2015-aisiais kalbėjosi susitikimuose su D.Bradausku.

D.Bradauskas informuodavo apie koncerno bei „Vilniaus prekybos“ mokestinių tyrimų eigą. Neoficialiais duomenimis, kai kurią informaciją apie „Vilniaus prekybos“ mokestinius patikrinimus ar šios įmonės akcininkus D.Bradauskas ir R.Kurliankis tarėsi perduoti VP grupės atstovei Dianai Dominienei.

Finansų ministras Vilius Šapoka šių metų sausį atleido D.Bradauską iš pareigų už korupcinio pobūdžio veiklą ir šiurkščius tarnybinius pažeidimus. V.Šapoka tuomet pripažino, kad D. Bradausko nutekinta informacija kenkė VMI atliekamiems „MG Baltic“ ir „Vilniaus prekybos“ tyrimams.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.