Rasa Karmazaitė. Politikui Ramūnui Karbauskiui deklaracija – kaip rakštis

„Valstiečių“ vedlys Ramūnas Karbauskis turbūt buvo teisus sakydamas, kad vidutines pajamas gaunantis Lietuvos pilietis gyvena geriau nei jis. Vidutinis pilietis nevažinėja tiek daug degalų ryjančiu visureigiu „Cadillac Escalade“ ir neturi tiek rūpesčių dėl deklaracijos.

R.Karbauskis net tris kartus šiemet tikslino interesų deklaraciją.<br>R.Danisevičiaus nuotr. iš archyvo
R.Karbauskis net tris kartus šiemet tikslino interesų deklaraciją.<br>R.Danisevičiaus nuotr. iš archyvo
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Mar 30, 2017, 7:14 AM, atnaujinta Apr 6, 2017, 10:04 PM

Štai net tris kartus šiemet politikas tikslino interesų deklaraciją. Vasario 21-ąją ir kovo 14-ąją pataisytame dokumente kaip grybų po lietaus pridygo įmonių, kurias valdo ir kurių akcijų turi Agrokoncernas.

Koncerno savininkui R.Karbauskiui teko įrašyti per 30 bendrovių – „Agrolabas“, „Gečių ŽŪB“, „Draugo ŽŪB“, Žvirblonių agrocentrą, „Elma“ ir kitas.

Dalis jų politikui padėjo apeiti įstatymą ir supirkti per 30 tūkstančių hektarų žemės.

Seimo narys buvo pamiršęs ir Ispanijoje jo žmonos garaže stovintį „Porsche Cayenne“. Deklaracijoje visureigis atsirado po to, kai apie jį parašė „Lietuvos rytas“ ir kai kilo skandalas dėl Agrokoncerno automobilio „Range Rover“, kuriuo važinėjosi R.Karbauskio globojama G.Kildišienė.

Politikui teko įrašyti ir iš Ispanijos banko „Banco Popular Espanol“ 2005 metais paimtą 770 tūkst. eurų paskolą, kurią taip pat atkapstė dienraštis. „Valstiečių“ vedlys gynėsi: „Pasitaiko klaidų.“

R.Karbauskis prisiminė ir žmonos verslą Ispanijoje – už 2,5 tūkst. eurų per mėnesį nuomojamą butą tos šalies piliečiui. Kai turi net du namus kurortuose ir dvejus apartamentus Barselonoje, lengva susipainioti, kur gyvena žmona, o kur – kažkoks ispanas.

Dar sausį politiko deklaracijoje nebuvo ir bendrovės Žemės ūkio inovacijų centro.

Būtent ši mįslinga įmonė, registruota daugiabutyje, 2013 metais tyliai Kauno marių regioniniame parke supirko krūvą sklypų. Buldozeriu buvo suardytas reljefas ir gamtai padaryta nemenkos žalos. Bet kaltas liko ne „žaliųjų“ lyderis, o buldozerininkas.

R.Karbauskis, prie Meilės įlankos žadėjęs kurti mobiliąją asteroidų stebėjimo stotį, pastatė prabangią poilsiavietę. Kad ten nelandžiotų smalsuoliai, milijonierius pažeisdamas įstatymus apsitvėrė didelį miško plotą.

Gal ir vidutinis pilietis jau gali spjauti į įstatymus?

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.