Ant lauko pliko tik karvė karžygiui liko

Kas vienišiausias ir labiausiai priešų apgultas žmogus Lietuvoje? Nustebsite, kad tai žmogus, kuris vadinamas visos Lietuvos pirmininku, apsuptas pataikūnų, pasiryžusių įgyvendinti jo užgaidas.

Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 5, 2017, 6:07 AM, atnaujinta Apr 13, 2017, 6:41 PM

Vis dažniau atrodo, kad vienintelis „valstiečių“ vado R.Karbauskio draugas, teisingiau, draugė, po to, kai iš jo buvo atimta Greta, yra nežinoma karvė, kurią politikas vis pasitelkia savo kalbose.

Pirmąkart apie tą karvę stambiausias Lietuvos žemvaldys prabilo tuomet, kai dar žaižaruote žaižaravo planais, turinčiais iš pamatų pagerinti gyvenimą Lietuvoje.

Vienas su tuo susijusių dalykų – laikrodis, kurį vis reikia sukioti rudenį ir pavasarį.

Taigi R.Karbauskis, kaip tikras to sukiojimo nemėgstančios tautos gynėjas, tėškė triuškinantį argumentą: „Karvė to nesupranta.“

Bet laikrodis tebesukiojamas, o karvė taip ir liko nesupratusi, kodėl niekas nepasikeitė.

Dar kartą karvė, tik miglotesniu pavidalu, iškilo tuomet, kai R.Karbauskis kartu su savo bendražygiais grūmėsi prieš pagalbinį apvaisinimą: „Mes gyvulininkystėje biškį supažindinti esam. Suprantat?“

Tačiau ir čia karvė, kaip pamenate, nepadėjo – teko gėdingai atsitraukti. Priešai vėl sutrukdė – tie patys, kurie su parsidavusios žiniasklaidos pagalba atėmė paskutinę žmogiškąją vienišo karžygio draugę.

O kitas nesėkmes, kur ta karvė tiesiogiai ir nešmėkščioja, bet ją nori nenori prisimeni, net sunku suskaičiuoti.

Tai ir labdaringo fortepijono Seimui nesėkmingas pirkimas, ir J.Statkevičiaus atsisakymo tęsti tautinio kostiumo kiekvienam Lietuvos pirmokui projektą. Dizaineris nusprendęs pasitraukti, nes kostiumo užsakovas nieko nedarantis.

Bet tik R.Karbauskis žino tikrąją tautinio kostiumo idėjos žlugimo priežastį: tai „nežmoniškas“ žiniasklaidos (priešų) puolimas. O kas jį, vargšelį, nuo tokio puolimo apgins? Nejaugi tik karvė?

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.