Aurelijus Veryga įvardijo, kiek lietuvių reikėtų gydyti nuo alkoholizmo

Žinių radijo laidoje „Pozicija“ dalyvavęs sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga apie pastaruoju metu kylančią įtampą tarp frakcijos lyderio Ramūno Karbauskio ir premjero Sauliaus Skvernelio atvirauti nepanoro.

A.Veryga įvardijo priemones, kuriomis kovos su alkoholizmu.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
A.Veryga įvardijo priemones, kuriomis kovos su alkoholizmu.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2017-04-06 08:37, atnaujinta 2017-04-13 20:46

„Mažai turiu laiko apie tai galvoti, labiau stengiuosi dirbti nei veltis į intrigas, kartais net dirbtinai stengiamasi tas spalvas sutirštinti“, – nuo tiesaus atsakymo išsisukinėjo politikas ir pridūrė, kad nuomonių įvairovė yra anaiptol ne trūkumas. A.Veryga tikino, kad nemato jokių prielaidų, kodėl frakcija galėtų skilti.

„Man susidaro vaizdas, kad smulkmenas stengiamasi užaštrinti, nors pagrindo tam nėra“, – kalbėjo A.Veryga.

Vyriausybė pritarė alkoholio prekybos ribojimui, o viena priemonių – prekybos laiko trumpinimas. Paklaustas, kokio rezultato tikimasi iš tokių priemonių, A.Veryga sakė: „Tikimės sumažinti alkoholinių gėrimų vartojimą, ypač spontanišką, kai žmonės vakarais eina dar nusipirkti alkoholio. Ši priemonė turėtų prisidėti ne tik prie vartojimo mažinimo, bet ir viešojo saugumo.“ 

Politikas atmetė prekybininkų priekaištus, kad dabar ir alkoholio pirkti lietuviai trauks į kaimynines šalis. „Lietuvos žingsnius stebi ir kitos šalys, tai pirmojo sprendimo fenomenas. Kiekvienoje šalyje apie tai kalbama, kaimyninės šalys taip pat turi problemų dėl alkoholio vartojimo ir to sukeliamų pasekmių“, – sakė politikas ir pridūrė, kad kaimyninėse šalyse netrukus bus priimti panašūs sprendimai.

Sveikatos apsaugos ministras neatmetė galimybės, kad turintys priklausomybę ieškos svaigalų šešėlyje.

„Negalime rizikuoti visa visuomene taikydamiesi prie žmonių, kurie turi priklausomybių problemų. Turime gydyti jų priklausomybes, o ne galvoti, kaip mažinti alkoholio kainas. Esu už investavimą į gydymą, bet ne prievartinį gydymą. Žmonės, kurie mano, kad priklausomus žmones reikia kur nors suvaryti, neįsivaizduoja, koks tai būtų žmonių skaičius. Visuomet sakau: tada raskime miestą, kur tilptų kokie 30 tūkst. žmonių, aptverkime jį tvora ir pastatykime apsaugą...“

Ministras patikino, kad būtina reorganizuoti gydymo centrus, išplėsti jų paslaugas, kad mažesniuose miestuose dirbtų priklausomybių konsultantai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.