Arūnas Dumalakas. Pasą turi tam, kad visąlaik rodytum

Alkoholį perkantis, o po to butelius priduodantis asmuo – daug didesnė grėsmė Lietuvos valstybės saugumui nei iš kur nors atklydęs teroristas, todėl jį būtina nuolat sekti.

Daugiau nuotraukų (1)

Arūnas Dumalakas

Apr 7, 2017, 7:40 AM, atnaujinta Apr 13, 2017, 10:40 PM

Gaila, kad prieš kelias dienas paskelbtoje ataskaitoje Valstybės saugumo departamentas šios grėsmės nacionaliniam saugumui tinkamai neįvertino. Tačiau turime toliaregę valdžią, kuri nenuilstamai darbuojasi, kad išvengtume šio didžiausio pavojaus.

Štai Rusijos didmiestyje į gatvę nė kojos nekelsi be asmens dokumento. Tačiau tai nepadėjo išvengti išpuolio Sankt Peterburgo metro. Civilizuotose Europos valstybėse kiekvienas keisčiau besielgiantis asmuo irgi iškart atkreipia pareigūnų dėmesį: rodyk pasą!

Lietuvoje daroma išmintingiau. Antai nuo praėjusių metų rugsėjo asmens dokumentą privalėjo rodyti net pensininkas, norėdamas nusipirkti alaus butelį.

Tiesa, šios tvarkos teko atsisakyti. Kaip pasakytų „valstiečių“ vedlys R.Karbauskis, dėl patyčių, kurias skleidė nedraugiški mūsų valstybei asmenys.

Tačiau kovodama su grėsmėmis valdžia sumąstė kitą naujovę – kad visokie galimi priešai alkoholio galėtų įsigyti tik atsiskaitydami bankų mokėjimo kortelėmis. Taip apie kiekvieną pirkusįjį valdžia turėtų informacijos. Kaip sakoma, pažintų priešo veidą.

Kita nuo metų pradžios įsigaliojusi priemonė kovojant su kenkėjais – asmens dokumento reikalavimas stiklo taros supirktuvėse.

Radęs supirkėjų pildomuose žurnaluose pasikartojančių pavardžių ir adresų prisistatęs inspektorius galės paklausti: iš kur tiek butelių; gal, pone Trakimavičiau ar Petrovai, per daug vartoji ir esi pavojingas valstybei?

Žinoma, užsienyje nugarą lenkiančio lietuvio, grįžusio atostogų į tėvynę, stiklo taros supirktuvėje pakištas svetimos valstybės pasas netiks. Tačiau tai vėlgi nauda – galimybė dar aktyviau diskutuoti dėl dvigubos pilietybės privalumų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.