SEL koncerto rengėjo sumušimas: klimpstanti byla įsmego

Beveik metus Klaipėdos apylinkės teisme nagrinėta ir nuolat strigusi byla, kurioje keturi jaunuoliai kaltinami sumušę vieną SEL koncerto uostamiestyje rengėjų ir suniokoję jo automobilį, taip ir liko be pabaigos.

Incidentas, kurio niekaip negali išnarplioti teismas, įvyko po E.Dragūno koncerto Klaipėdos vasaros estradoje.<br>A.Pilaitienės nuotr.
Incidentas, kurio niekaip negali išnarplioti teismas, įvyko po E.Dragūno koncerto Klaipėdos vasaros estradoje.<br>A.Pilaitienės nuotr.
Kaltinamieji teisme slėpė veidus.<br>A.Pilaitienės nuotr.
Kaltinamieji teisme slėpė veidus.<br>A.Pilaitienės nuotr.
G.Serbulas ne kartą veltui važiavo į teismo posėdžius iš Vilniaus.<br>A.Pilaitienės nuotr.
G.Serbulas ne kartą veltui važiavo į teismo posėdžius iš Vilniaus.<br>A.Pilaitienės nuotr.
Kaltinamieji teisme slėpė veidus.<br>A.Pilaitienės nuotr.
Kaltinamieji teisme slėpė veidus.<br>A.Pilaitienės nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Aušra Pilaitienė („Lietuvos rytas“)

Apr 7, 2017, 7:42 AM, atnaujinta Apr 13, 2017, 10:40 PM

Posėdžius nuolat teko atidėti, nes į juos neatvykdavo kaltinamieji ar jų gynėjai, o kai pagaliau atėjo laikas baigiamosioms kalboms ir sprendimui, paaiškėjo, kad bylą nagrinėjanti teisėja išeina į pensiją.

Tokiu atveju byla skiriama kitam teisėjui ir dažniausiai nagrinėjama iš naujo.

Klaipėdos apylinkės teisme ši byla turėjo būti atversta pernai gegužės 16 dieną.

Tačiau ji nepradėta nagrinėti nei šį, nei dar šešis kartus.

Į teismo posėdžius dėl neaiškių priežasčių neatvykdavo kuris nors kaltinamasis, kartais susirgdavo jų vaikai. Kai kuriems kaltinamiesiems skirtos piniginės baudos, nuspręsta juos atvesdinti.

Kai vasarį į posėdį vėl neatvyko viena kaltinamoji, nes esą susirgo jos vaikas, nors teismas negavo jokių šį faktą patvirtinančių dokumentų, nukentėjęs 34 metų vilnietis Garis Serbulas galutinai supyko.

Vyras siūlė teismui už savo pinigus tuojau pat pasamdyti auklę, kad tik sergančio vaiko motina atvyktų į posėdį. Mat trys nukentėjusieji į posėdžius važinėja iš Vilniaus – tam leidžiami pinigai ir gaištamas laikas.

Kovo mėnesį byla vis dėl to pradėta nagrinėti. Nukentėjusieji parodymus davė būdami Vilniuje vaizdo konferencijos būdu.

Tačiau šią savaitę pasakyti baigiamųjų kalbų ir baigti bylos nepavyko, mat į posėdį ir vėl nieko nepranešęs neatvyko vienas kaltinamasis.

Kita teismo posėdžio data nepaskirta, nes teisėja Eugenija Šatkuvienė gegužės pradžioje baigia kadenciją ir išeina į pensiją. Iki to laiko viešosios tvarkos pažeidimo byloje sprendimo nepavyks paskelbti.

„Teisėja pasakė, kad visą balandį yra labai užsiėmusi kitose bylose ir nebeįmanoma paskirti posėdžių, į kuriuos turi atvykti keturi kaltinamieji ir jų gynėjai bei nukentėjusieji, datų. Ji taip pat dar turi nepanaudotų atostogų.

Bus paskirtas kitas teisėjas. Jeigu bus nutarta tik skaityti parodymus, protokolus ir tęsti bylos nagrinėjimą, viskas vyks greičiau. Tačiau dažniausiai byla nagrinėjama iš naujo“, – sakė prokurorė Vida Kaubrytė.

Viešosios tvarkos pažeidimu kaltinami keturi klaipėdiečiai: 25 metų Gražvydas Martinkus, jo bendraamžė Natalija Ščerbakova, 27 metų Gintarė Ruginytė ir 32 metų Edmundas Tamošauskas. Dar du kaltinamieji išvykę į užsienį, jų rasti kol kas nepavyko.

Kelią užtvėrė girta kompanija

Incidentas nutiko 2014 metų liepos 6-osios naktį, šiek tiek po vidurnakčio.

Vienas SEL koncerto Klaipėdos vasaros estradoje rengėjų – Garis Serbulas – nutarė išvažiuoti likus dešimčiai minučių iki renginio pabaigos, kad nepakliūtų į žiūrovų spūstį po renginio. Į koncertą buvo suplūdę tūkstančiai E.Dragūno gerbėjų.

G.Serbulo automobilis stovėjo koncerto dalyviams ir rengėjams skirtoje aikštelėje už estrados. Ją galima pasiekti tik dviračių ir pėsčiųjų taku.

G.Serbulas turėjo leidimą juo važiuoti automobiliu, tačiau tik jam pajudėjus kelią užtvėrė girtų jaunų žmonių kompanija.

„Iš viso buvo trylika žmonių, tarp jų ir mažas vaikas. Aštuonis pavyko nustatyti, bet iš policijos pateiktų nuotraukų atpažinau ne visus. Du slapstosi Anglijoje.

Jie užstojo automobiliui kelią. Visi buvo labai girti, rėmėsi į variklio dangtį. Paskui mane ištraukė iš mašinos, atsidūriau ant žemės, mane spardė. Vėliau medikai konstatavo smegenų sukrėtimą ir kitas lengvesnes traumas.

Buvau blaivus, tad išvengiau baisesnių pasekmių – per stebuklą spėjau pabėgti ir sėsti į automobilį. O galėjau likti invalidas, galėjau būti ir nužudytas“, – pasakojo G.Serbulas.

Jis ėmė važiuoti, o užpuolikai esą nerimo, daužė automobilį akmenimis, buteliais, spardė. Vyras neteko akinių, šaliko, buvo suplėšyti marškiniai, sudaužytas laikrodis.

Nemenką išgąstį patyrė ir trys automobilyje buvusios merginos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.