Arūnas Dumalakas. Jei nevaikštai į posėdžius, vadinasi, taupai

Tokiam popieriaus kiekiui pagaminti ir reikia trijų medžių.

V.Jurkūno pieš.
V.Jurkūno pieš.
Daugiau nuotraukų (2)

Arūnas Dumalakas

Apr 8, 2017, 7:00 AM, atnaujinta Apr 14, 2017, 12:48 AM

Kai sprogstant pumpurams, skleidžiantis medžių lapams skaitai tokią žinią, širdį užlieja pavasaris.

Pasirodo, ne tik saugos medžius tarybos nariai, bet ir užtikrins sklandesnį, skaidresnį ir greitesnį dokumentų rengimą, kuris dar padės sutaupyti ir savivaldybės biudžeto lėšų.

Valdininkai apskaičiavo, kad vieno tarybos posėdžio metu vien dokumentų archyvui savivaldybė išspausdindavo apie 800 puslapių įvairių tarybos sprendimų projektų, o per visus metus – daugiau kaip 20 tūkst. puslapių.

Tokiam popieriaus kiekiui pagaminti ir reikia trijų medžių.

Negana to. Savivaldybė ruošiasi elektroniniu būdu rengti ne tik tarybos sprendimų projektus, bet ir mero potvarkius. Juos miesto vadovas taip pat pasirašytų elektroniniu parašu.

Savivaldybės administracijos darbuotojai bei tarybos nariai elektroninėje sistemoje galės matyti visus dokumentų pakeitimus bei asmenis, kurie juos atliko. Tad dokumentus pataisęs žmogus jau nebepasislėptų.

O savivaldybė giriasi toliau, kaip ji sparčiausiai Lietuvoje vykdo teikiamų paslaugų modernizavimą – mažina biurokratiją, didina elektroninių paslaugų skaičių, atveria duomenis vilniečiams.

Dabar iš 252 įvairių savivaldybės teikiamų paslaugų 107 jau galima atlikti ar užsisakyti internetu.

Tačiau ar iš tiesų pavasaris siaučia savivaldybėje? Pasiklausęs pastarojo tarybos posėdžio to nepasakytum.

Rietenos, užgauliojimai jau tapo įprastu dalyku. Kad ir R.Šimašiaus pastaba vienam įsikarščiavusiam tarybos nariui, kad jo prakaito kvapas iš tolo jaučiamas.

Visa tai būtų niekis. Blogiau, kad pats tarybos posėdis nutrūko po keturių valandų neapsvarsčius nė pusės klausimų.

Nebebuvo kvorumo, todėl tarybos nariams liko skirstytis. O ir prieš tai salėje sėdėjo vos 26 politikai. Tai mažiausias tarybos narių skaičius sprendimams priimti. O kur kiti? Pavasaris širdyje per smarkiai užgrojo ar medžius sodina?

Beje, medžių sodinimas ir pačiam R.Šimašiui atsirūgo. Posėdžio išvakarėse jis Antakalnyje darbavosi su kastuvu rankose, o kitą dieną jau sunkiai beprašnekėjo.

Tad tarybos posėdžio vairą teko perleisti vicemerui V.Benkunskui. Posėdžio pabaigoje R.Šimašius grįžo į savo vietą, bet nelikus kvorumo jam teko atsisveikinti su tarybos nariais.

Medžius saugoti ir sodinti -- sveikintinas darbas. Tik ne sostinės tarybai. Juk atsisakiusi popierinių dokumentų ji vis tiek nuveikia nedaug darbų. O pasodinęs kelis medžius miesto vadovas dar ir balsą praranda.

„Sostinė“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.