Arūnas Karaliūnas. Kauno konservatoriai lipa į apkasus

Prieš dvejus metus valdžią Kaune praradusius vietos konservatorius, atrodo, išties rimtai gąsdina meras V.Matijošaitis.

Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 12, 2017, 7:01 AM, atnaujinta Apr 14, 2017, 5:55 AM

Įpusėjus miesto tarybos kadencijai buvęs Kauno meras A.Kupčinskas su dviem bendražygiais surengė spaudos konferenciją „30 sekundžių demokratijos“. Pavadinimas parinktas neatsitiktinai – jau pirmųjų posėdžių metu naujoji tarybos dauguma klausimams suformuluoti skirtą laiką sumažino perpus, iki 30 sekundžių.

Tąkart V.Matijošaitis patarė mažiau kalbėti, o daugiau dirbti ir su bendražygiais tarybos narių kalbų laiką sumažino net tris kartus – nuo 120 iki 40 sekundžių.

Kauno tarybos posėdžiai išties tapo ne tokie pikantiški, nes nebeliko erdvės politikų rietenoms, o jau priešpiet salė ištuštėja – sprendimai priimami žaibiškai.

Tarybos kadencijos pusiaukelei skirtoje konferencijoje Kauno konservatoriai galėjo kalbėti neribodami laiko, tačiau savo gimtajame mieste turbūt jaučiasi nesaugūs be paliovos stebimi V.Matijošaičio agentų, todėl susitikti su žiniasklaida pasirinko Vilnių.

Beje, panašiai elgiasi Baltarusijos demokratinės opozicijos vadovai ir Rusijos prezidento V.Putino kritikai, kurie tik Lietuvos sostinėje gali drąsiai rėžti tai, ką mano, ir nesibaimina sankcijų.

Konservatoriams turbūt pasirodė nesaugu konferenciją rengti net savo Kauno būstinėje, kuria daugelį metų naudojosi be jokio užmokesčio.

Miesto valdžia tik dabar nusprendė iš čia veikiančių partijų atimti tokią privilegiją.

Nors Kauno dešinieji šįkart nutarė savo įžvalgomis pasidalyti neutralioje teritorijoje, jokių grėsmingų kaltinimų V.Matijošaitis neišgirdo. Priešingai – net buvo pagirtas už rekordinį miesto biudžetą ir gerokai sumažėjusias skolas.

Galbūt A.Kupčinskas taip jau mėgina tiesti ranką savo nesutaikomam oponentui V.Matijošaičiui, kad šis dešiniesiems apskritai neuždraustų kalbėti Kaune?

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.