Paaiškėjo vilniečių nerimą sukėlusio triukšmo priežastis

Paaiškėjo, kas sukėlė keistą garsą, antradienio vakare nerimą pasėjusį tarp Vilniaus Naujamiesčio rajono gyventojų.

Trečiadienį naujienų portalas „Lrytas.lt“ sužinojo, kas sukėlė gyventojus sunerimti vertusį triukšmą.<br>V.Ščiavinsko asociatyvioji nuotr.
Trečiadienį naujienų portalas „Lrytas.lt“ sužinojo, kas sukėlė gyventojus sunerimti vertusį triukšmą.<br>V.Ščiavinsko asociatyvioji nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 12, 2017, 1:05 PM, atnaujinta Apr 14, 2017, 6:34 AM

Kaip rašė naujienų portalas lrytas.lt, antradienį vėlai vakare vilniečius nustebino neaiškus, orlaivį primenantis garsas, pradėjęs sklisti staiga ir trukęs, kaip teigė gyventojai, apie 15 minučių.

Neįprastą garsą girdėjo ir lrytas.lt žurnalistė, ji pamanė, kad tai – skrendančio lėktuvo garsas. Pažvelgusi pro langą ji pamatė, kad vienas lėktuvas kaip tik kyla, tačiau jam nutolus garsas išliko toks pat stiprus.

„Taip pat mačiau, kad gretimų namų gyventojai atidarinėja langus ir dairosi į dangų. Vadinasi, garsas pasirodė neįprastas ne man vienai“, – pasakojo lrytas.lt žurnalistė.

Trečiadienį naujienų portalas lrytas.lt sužinojo, kas sukėlė gyventojus sunerimti vertusį triukšmą.

Vilniaus šilumos tinklų atstovė spaudai Edita Sirutienė informavo, kad triukšmas kilo, kai antradienį 22 val. 38 min. dėl gedimo „Elektros skirstymo operatoriaus“ (ESO) tinkle, suveikus Vilniaus antrosios elektrinės turbogeneratoriaus apsaugoms, šis įrenginys buvo laikinai sustabdytas.

„Dėl šios priežasties arti elektrinės esantys gyventojai galėjo girdėti tam tikrą garsą, kuris truko iki 10 min.

Toks apsaugos vožtuvų veikimas yra įprastas technologinis procesas, jis numatytas pagal įrenginių gamintojo reikalavimus ir yra būtinas siekiant apsaugoti veikiančius energetikos įrenginius nuo galimų sugadinimų.

Vilniaus šilumos tinklų įrenginiai dėl šio įvykio nenukentėjo, šilumos ir karšto vandens tiekimas vartotojams nesutriko“, – teigė E.Sirutienė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.