Penkias Laisvės alėjos fontano spalvas keis praeiviai

Pagrindinis Laisvės alėjos fontanas veikia jau trisdešimt penkerius metus. Tačiau tiek metų beveik nepakitęs ir visus kauniečius džiuginantis fontanas antrus metus iš eilės suspindės įvairiomis spalvomis.

Laisvės alėjos fontanas antrus metus iš eilės suspindės įvairiomis spalvomis.
Laisvės alėjos fontanas antrus metus iš eilės suspindės įvairiomis spalvomis.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Apr 12, 2017, 3:31 PM, atnaujinta Apr 14, 2017, 6:46 AM

„Šiais metais savo purslais pagrindinis Kauno fontanas pradės praeivius džiuginti dar prieš Velykas. Jau antrus metus iš eilės su Elmo RGB prožektoriais apšviečiame jo sroves. O visi norintys galės keisti fontano spalvas internetu”- pasakojo interaktyvaus apšvietimo autorius ir interaktyvių prietaisų kūrėjas Tomas Stasiukaitis.

Interaktyvaus apšvietimo autoriai atsižvelgė ir į praeitais metais kauniečių išsakytas pastabas: šiais metais fontanas pasirinktą spalvą išlaikys daug ilgiau.

Taip pat atsirado dar viena spalva – violetinė. Iš viso miestiečiai galės pasirinkti iš penkių spalvų.

„Taip, šviečiančių fontanų yra daug Lietuvoje, bet čia pirmas interaktyvus, kurį jau antrus metus iš eilės gali valdyti pats, o muzikos idėją atmetėme dėl to, kad nenorėjome varžytis su aplinkui įsikūrusių barų leidžiama muzika“ – paaiškino Tomas Stasiukaitis.

Fontanas įspūdingiausiai atrodo, kai lauke jau būna pakankamai tamsu, bet dar ne tiek, kad įsijungtų įprastas fontano apšvietimas, tad praeiviai kurį laiką stebi pačias ryškiausias spalvas.

Žalia, raudona, mėlyna, geltona ir violetinė – tokias spalvas praeiviai gali pasirinkti savo mobiliuoju telefonu. Užtenka mobiliuoju telefonu nueiti adresu https://fontanas.kaunas.lt ir spustelti norimą spalvą. Tie, kas nenaudoja mobiliojo interneto telefone, gali pasinaudoti nemokamu Laisvės alėjos „WiFi” bevieliu internetu ir prisijungti prie fontano svetainės.

Praėjusių metų interaktyvaus fontano apšvietimo perjungimo statistika rodo, jog kauniečiams labiausiai patinka raudona ir mėlyna spalvos. Autoriai tikina, kad sulaukė daug klausimų dėl violetinės spalvos, todėl šiais metais patobulino funkcionalumą, papildė spalvų pasirinkimo galimybę.

Interaktyvus fontano apšvietimas veiks visą šios vasaros sezoną.

Fontano vandens sroves įvairiomis spalvomis nudažo specialūs Elmo LED RGB prožektoriai. RGB – tai speciali apšvietimo technologija, kai visai spalvų gamai išgauti naudojamos trys pagrindinės spalvos: raudona, žalia ir mėlyna. Specialių mikrovaldiklių pagalba keičiant trijų spalvų intensyvumą, galima išgauti visą vaivorykštės spektrą.

Nors į trykštančią srovę nukreipti galingi prožektoriai, fontano apšvietimas yra labai taupus ir elektros energijos suvartoja ne daugiau nei standartinė 100 vatų kaitrinė lemputė. Tokio efektyvumo leidžia pasiekti „Elmo“ LED apšvietimo technologija.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.