Artūras Jančys. Seimo erelis išminčius nenustygsta

Kaip gerai, kad Seime yra ne tik aktyvių lyg devyndarbės bitutės politikų, bet ir aiškiai žinančių, kokie darbai šį pavasarį tautai svarbiausi ir valstybei reikšmingiausi.

Pavyzdžiui, pažvelgę į jaunąjį erelių partijos lyderį R.Žemaitaitį galime pasidžiaugti kartu su „tvarkiečiais“, kad jiems taip pasisekė.<br>T.Bauro nuotr.
Pavyzdžiui, pažvelgę į jaunąjį erelių partijos lyderį R.Žemaitaitį galime pasidžiaugti kartu su „tvarkiečiais“, kad jiems taip pasisekė.<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Apr 13, 2017, 7:13 AM, atnaujinta Apr 21, 2017, 11:48 AM

Pavyzdžiui, pažvelgę į jaunąjį erelių partijos lyderį R.Žemaitaitį galime pasidžiaugti kartu su „tvarkiečiais“, kad jiems taip pasisekė. Nors ši jėga opozicijoje, jos veržlusis vedlys trykšta tokiais užmojais, tarsi visą Vyriausybę vestų į priekį.

Viena šviežiausių naujienų – R.Žemaitaičio su bendražygiais pateiktas siūlymas pagaliau prigriebti tipus, kurie piktybiškai vengia mokėti alimentus. Jei tokie mazgotės skolingi buvusiai šeimai daugiau nei 500 eurų, pagal „tvarkiečių“ sumanymą, iš jų reikia atimti vairuotojo pažymėjimą – nuo vieno mėnesio iki metų.

Tiesa, bausmė šiek tiek mįslinga. Gal todėl, kad tokius piktybinius nusižengėlius būtų lengviau sugaudyti, kai jie bus pėsti?

Dėmesio nusipelno ir dar vienas R.Žemaitaičio sumanymas – įstatymu įpareigoti kainas ne tik eurais, bet ir litais skelbti net iki 2022-ųjų.

Kaip aiškina pats jaunasis erelis išminčius socialiniame tinkle, ieškodamas sūnui žaislo jis užmynė ant pliušinio meškiuko, kurio kaina buvo net 269 eurai. Ir pasibaisėjo.

Todėl politikas ir sumąstė, jog siekiant, kad ne tik žaislus, bet ir kitas prekes pardavinėjančių lupikautojų akiplėšiškumas būtų akivaizdus, jiems esą turi būti viešai primenama – o kainos litais būtų astronominės.

Ne mažiau naudingas visuomenei ir R.Žemaitaičio sukurptas projektas uždrausti maisto papildų reklamą. Nes juk prisiperka senoliai ar netgi jaunesni naivuoliai visokių tablečių ir dar labiau serga, o lupikautojai tuo pat metu lobsta!

Kai tiek idėjų kirba vienoje galvoje, neatmestina, kad į paviršių pagaliau gali išsiveržti ir programinė, padėsianti Lietuvoje įvesti tvarką ir atkurti teisingumą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.