Saulius Skvernelis balsuotų prieš Mindaugą Bastį

Trečiadienį Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komitetas paskelbė tyrimo išvadas, kurios parodė, kad socialdemokratų frakcijos atstovas Mindaugas Bastys, palaikydamas artimus ir nuolatinius ryšius su Rusijos valstybinės atominės energetikos korporacijos „Rosatom“ atstovais, veikė prieš Lietuvos valstybės interesus.

Ministras pirmininkas sakė, kad vienas iš būdų surengti referendumą – kartu su 2019-ųjų prezidento rinkimais.<br>J. Stacevičiaus nuotr.
Ministras pirmininkas sakė, kad vienas iš būdų surengti referendumą – kartu su 2019-ųjų prezidento rinkimais.<br>J. Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2017-04-13 08:40, atnaujinta 2017-04-21 11:56

„Žinių radijo“ laidoje „Pozicija“ ketvirtadienį kalbėjęs premjeras Saulius Skvernelis sakė, kad nenorintis moralizuoti ar Seimo narys M.Bastys yra „geras ar blogas“, tačiau neslėpė, kad jei Seime bus rengiama M.Basčio apkalta, jis koalicijos partnerio nepalaikys.

„Kol kas nedetaliai dalį tos informacijos perskaičiau. Mane komiteto išvados įtikino. Jei bus apkalta, aš, kaip Seimo narys, balsuosiu, kad jis negali būti Seimo nariu“, – sakė ministras pirmininkas.

Įstatymas yra reikalingas

Premjeras taip pat kalbėjo ir apie nemažai aistrų sukėlusį 114 parlamentarų pasiūlytą dvigubos pilietybės įstatymą: „Pirmiausia, mes turime sau pasakyti, ar mes turime problemą. Jei sakome, kad ne – tai gerai. Bet daugumą sakys, kad turime.“

Pasak S.Skvernelio, šiuo metu yra dvi galimybės: rengti referendumą arba priimti įstatymą. Tiesa, surengti referendumą gali būti sudėtinga. Lietuvos patirtis rodo, kad žmonės ne itin noriai renkasi į referendumas. Tam, kad jis būtų laikomas įvykusiu, balsuoti turi pusė visų balsavimo teisę turinčių Lietuvos piliečių.

Ministras pirmininkas sakė, kad vienas iš būdų surengti referendumą – kartu su 2019-ųjų prezidento rinkimais. Tačiau iki to laiko ir toliau, pasak S.Skvernelio, žmonės paliks Lietuvą.

Prezidentė Dalia Grybauskaitė pasiūlytą dvigubos pilietybės įstatymą pavadino „važiavimu buldozeriu per Konstituciją“. Premjeras tokiems prezidentės žodžiams nepritaria. „Aš manau, kad tai būtų paskutinis bandymas išbandyti visas galimybes, nerengiant referendumo. Situacija keičiasi ir teisėtoms sąlygoms esant Konstitucinis teismas ir pasisakys. Nemanau, kad toks įstatymas yra važiavimas buldozeriu per Konstituciją“, – kalbėjo ministras pirmininkas Saulius Skvernelis.

Tiesa, jis pabrėžė, kad dvigubos pilietybės įstatymas galiotų asmenims, kurie yra emigravę į Europos Sąjungos arba NATO šalis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.