Lietuvai prisiekęs Švenčionių policininkas nesislapsto: atvirai šlovina Rusiją

„Prisiekiu būti ištikimas Lietuvos Respublikai, negailėti jėgų gindamas žmogaus teises ir laisves, visuomenės ir valstybės interesus“ – tai ištrauka iš policijos pareigūnų priesaikos teksto.

Nenorėdamas pakomentuoti savo veiksmų prieš kamerą, pareigūnas logiškai nesugebėjo net paaiškinti savo pažiūrų.<br>Stopkadras
Nenorėdamas pakomentuoti savo veiksmų prieš kamerą, pareigūnas logiškai nesugebėjo net paaiškinti savo pažiūrų.<br>Stopkadras
Daugiau nuotraukų (1)

Mindaugas Vasiliauskas

Apr 17, 2017, 8:07 PM, atnaujinta Apr 21, 2017, 6:43 PM

Tačiau pažvelgus į vieno Švenčionių pareigūno viešą anketą socialiniame tinkle, galima nustebti – vos per keletą kilometrų nuo Baltarusijos nutolusiame mieste policininku dirbantis Valentinas Juršėnas atvirai reiškia palaikymą Rusijai ir dalinasi Kremliaus interesus atspindinčia propaganda.

Bet pareigūnas ir toliau eina savas pareigas – anot ministro, atleidimas iš darbo negalimas. Tik garbės praradimas.

Viešai prieinamame pareigūno profilyje gausu ir rusiškų vaizdo klipų, kuriuose kalbama apie fašizmą ir tarptautinius santykius. Pavyzdžiui, Vokietija vadinama Jungtinių Valstijų kolonija. Nenorėdamas pakomentuoti savo veiksmų prieš kamerą, pareigūnas logiškai nesugebėjo net paaiškinti savo pažiūrų.

„Ateis momentas, kai reikės paaiškinti, aš paaiškinsiu, bet kol kas žinokit aš..., – nenoriai situaciją aiškino V.Juršėnas, klausiamas lrytas.tv žurnalisto. – Į mano feisbuką gi gali užeiti bet kas ir įdėt“.

Jis teigė, kad tokią informaciją viešinant su juo neva norima susidoroti.

Švenčionių rajono policijos komisariato viršininkas Josifas Kuzmickij teigė, kad visa medžiaga apie šio pareigūno platinamą informaciją feisbuke yra surinkta ir perduota imunitetui. Paklaustas, kaip jis vertina tokį pavaldinio elgesį, J.Kuzmickij pripažino, kad elgiamasi negražiai:

„Jisai pratylėjo, bet buvo informuotas ir kolektyvas, kad čia nedera taip daryti, ir čia negerai ir visą laiką nagrinės, jeigu bus tokie atvejai“.

Policininkas už tokius veiksmus gavo įspėjimą. Tačiau paaiškėjo, kad tarp pareigūnų tokių asmenų, kurių lojalumas Lietuvai kelia klaustukų, buvo ir daugiau.

Vidaus reikalų ministras Eimutis Misiūnas lrytas.tv situaciją komentavo taip: „Tie pareigūnai buvo įvertinti, dauguma pareigūnų paliko tarnybą policijoje, pagal informaciją, lyg dirba vienas pareigūnas šiuo metu, žinau, kad stebi vadovai pareigūnų elgesį, na ir reikia pasakyt, kad pareigūnas prisiekė LR ir toks elgesys jam, kaip pareigūnui, garbės nedaro“.

Ministro teigimu, dėl tokio elgesio pareigūnai pareigų netekti negali.

„Vertinimo metu vadovai visada įvertina, analizuoja situaciją, bet jam tiktai garbės klausimas. Jisai prisiekė Lietuvos valstybei, tarnauja Lietuvos valstybei, gauna atlyginimą iš Lietuvos valstybės, tai jam tikrai garbės tokie veiksmai nedaro“, – sakė E.Misiūnas.

2015-ųjų pabaigoje buvo kilęs skandalas, kai paaiškėjo, kad Kremliui simpatizuojantys ir galbūt Lietuvai nelojalūs pareigūnai dirba Viešojo saugumo tarnyboje, kuri karo atveju būtų įtraukta į kariuomenės sudėtį. Tuomet dalis pareigūnų taip pat paliko tarnybą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.