Vilniečius papiktinusį kryžių išrovė tvarkdariai

Nežinomo asmens pastatytas kryžius prie Neries išsilaikė savaitę, nes į savivaldybę pasipylė vilniečių skundai – jis negražus ir dvelkia mirtimi.

Šis kryžius prie P.Vileišio gatvės, Neries pakrantėje, atsirado praėjusią savaitę.<br>M.Kuizinaitės nuotr.
Šis kryžius prie P.Vileišio gatvės, Neries pakrantėje, atsirado praėjusią savaitę.<br>M.Kuizinaitės nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

„Lietuvos rytas“

2017-04-18 20:57, atnaujinta 2017-04-21 20:39

„Gerbiamas pareiškėjau, kryžius pašalintas“, – trumpai trečiadienį atsakė savivaldybė P.Vileišio gatvės gyventojui. Ne vien jam Antakalnyje nepatiko nežinomo asmens pastatytas kryžius.

Paprastai savivaldybės raštuose išvardijami įstatymai, taisyklės, kuriais priimdami sprendimą vadovaujasi valdininkai. Šįkart buvo kitaip.

Mat vilniečiai labai skundėsi, kad jiems nepatinka kreivas kryžius, kuris dvelkia mirtimi.

Savivaldybės Viešosios tvarkos skyriaus pareigūnai atlikę patikrinimą rado į žemę prie Neries įbestą medinį kryžių.

Aplinkinių daugiabučių gyventojai teigė, kad kryžius šioje vietoje atsirado prieš kelias dienas, kas jį paliko prie upės, aiškinamasi. Kad neįsipliekstų aistros, trečiadienį Miesto ūkio ir transporto departamento darbuotojai kryžių tiesiog išmontavo.

Savivaldybės Miesto plėtros departamento direktoriaus pavaduotoja Rūta Matonienė, paklausta apie kryžiaus legalumą, aiškino, kad jis galėtų būti traktuojamas kaip įamžinimo ženklas, kuriam reikėtų savivaldybės pritarimo.

Klausimus dėl naujų įamžinimo ženklų svarsto Pavadinimų, paminklų ir atminimo lentų komisija, kuriai pritarus įamžinimo ženklą norintis įrengti asmuo turi parengti projektą ir gauti savivaldybės pritarimą.

„Jeigu kryžius buvo pastatytas valstybinėje žemėje, jį pastatęs vilnietis turėjo gauti Nacionalinės žemės tarnybos sutikimą“, – aiškino R.Matonienė.

Jeigu jau taip, tai už kryžių gal ir bauda gresia? Anot R.Matonienės, kryžius nebuvo statinys, nes jis neatitiko Statybos įstatyme reikalavimų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: prasideda „Eurovizija“ – kas laimės ir kur bus Lietuva?