Prasidėjo išankstinis balsavimas keturiose savivaldybėse

Trečiadienį Jonavos, Šakių,

Trečiadienį Jonavos, Šakių, Anykščių ir daliai Panevėžio rajono rinkėjų prasideda išankstinis balsavimas. Balsuoti iš anksto savivaldybės pastate bus galima balandžio 19 (trečiadienį) ir 20 (ketvirtadienį) dienomis, nuo 8 iki 20 val.<br>M.Patašiaus nuotr.
Trečiadienį Jonavos, Šakių, Anykščių ir daliai Panevėžio rajono rinkėjų prasideda išankstinis balsavimas. Balsuoti iš anksto savivaldybės pastate bus galima balandžio 19 (trečiadienį) ir 20 (ketvirtadienį) dienomis, nuo 8 iki 20 val.<br>M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Jadvyga Bieliavska (ELTA)

Apr 19, 2017, 9:07 AM, atnaujinta Apr 21, 2017, 9:00 PM

Balsuoti galima Anykščių, Jonavos, Panevėžio ir Šakių rajonų savivaldybėse (savivaldybių pastatuose) nuo 8 iki 20 val. ir Alytaus, Kauno, Klaipėdos, Marijampolės, Panevėžio, Šiaulių, Tauragės, Telšių, Utenos, Vilniaus apskričių centriniuose paštuose jų darbo valandomis.

Balsuoti turi teisę visi Jonavos ir Šakių rajonų savivaldybių ir Anykščių-Panevėžio apygardos rinkėjai, negalintys rinkimų dieną atvykti į rinkimų apylinkę.

Rinkėjui, balsuojančiam iš anksto, VRK rekomenduoja atvykti su asmens tapatybę patvirtinančiu dokumentu, geriausia – asmens tapatybės kortele. Visus dokumentus, reikalingus balsuojant savivaldybės administracijos pastate rinkėjai gaus iš rinkimų komisijos. Anot VRK, balsavimo lakštas bus atspausdintas atvykus į išankstinio balsavimo vietą.

Trečiadienį prasidės ir balsavimas specialiuose paštuose – Jonavos ir Šakių rajonų savivaldybės bei Anykščių-Panevėžio apygardos teritorijoje esančiose ligoninėse, senelių namuose, globos ir rūpybos įstaigose, areštinėse, kariniuose vienetuose ir negalintys jų palikti dėl sveikatos ar kitų priežasčių.

Balsavimas specialiuose paštuose vyks balandžio 19-21 d. nustatytomis darbo valandomis. Pašto darbuotojui, išduodančiam rinkimų dokumentus, reikia pateikti asmens tapatybę patvirtinantį dokumentą.

Balandžio 21-22 d. nuo 8 iki 20 val. vyks balsavimas namuose. Balsuoti namuose turi teisę neįgalieji, dėl ligos laikinai nedarbingi, sulaukę 70 metų ir vyresni rinkėjai, jeigu jie dėl sveikatos būklės patys negali atvykti rinkimų dieną į rinkimų apylinkę.

Savivaldybių tarybų narių – merų rinkimai Jonavos, Šakių rajonų savivaldybėse bei Seimo nario rinkimai vienmandatėje Anykščių-Panevėžio rinkimų apygardoje vyks balandžio 23-iąją. Balsuojama rinkimų apylinkėse nuo 7 iki 20 val.

Iš 2,5 mln. balsavimo teisę turinčių Lietuvos rinkėjų, merų ir Seimo nario rinkimuose galės dalyvauti apie 95 157 (3,8 proc.) rinkėjų.

Vienmandatėje Anykščių-Panevėžio rinkimų apygardoje, kur vyks atstovo į Seimą rinkimai, VRK patvirtintais galutiniais duomenimis, įrašyti 31 990 rinkėjų, kurie šiuo metu čia yra deklaravę savo gyvenamąją vietą.

Savivaldybių tarybų narių – merų rinkimuose Jonavos ir Šakių rajonų savivaldybėse savo atstovus rinkti galės 63 167 į sąrašus įtraukti rinkėjai: Jonavos rajone – 36 706, Šakių – 26 461 rinkėjai.

Asmenų, kurių gyvenamosios vietos tikslus adresas nežinomas ir jie nėra įrašyti į jokios rinkimų apylinkės rinkėjų sąrašus, skaičius viršija 3 tūkst. VRK teigimu, visi šie rinkėjai gali balsuoti bet kurioje savo savivaldybės rinkimų apylinkėje. Balsuoti kitoje savivaldybėje jie negali.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.