KAM pareigūnas A.Plokšto dėl sraigtasparnių remonto Rusijoje gavo pastabą

Krašto apsaugos ministras

A.Plokšto eina Krašto apsaugos ministerijos Ginkluotės ir valdymo sistemų departamento direktoriaus pareigas.<br>P.Lileikio nuotr.
A.Plokšto eina Krašto apsaugos ministerijos Ginkluotės ir valdymo sistemų departamento direktoriaus pareigas.<br>P.Lileikio nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 20, 2017, 8:01 AM, atnaujinta Apr 21, 2017, 10:42 PM

„Komisija konstatavo, jog A.Plokšto dėl aplaidumo neatsižvelgė į Strateginių prekių kontrolės įstatymo nuostatą ir taip neatliko savo, kaip valstybės tarnautojo, pareigos laikytis visų Lietuvos teisės aktų ir užtikrinti jų vykdymą. Už padarytą tarnybinį nusižengimą (valstybės tarnautojo pareigų neatlikimas arba netinkamas atlikimas) skirta tarnybinė nuobauda – pastaba“, – BNS sakė ministro atstovė Vita Ramanauskaitė.

A.Plokšto eina Krašto apsaugos ministerijos Ginkluotės ir valdymo sistemų departamento direktoriaus pareigas.

Pernai lapkritį jis pasirašė raštą, jog Krašto apsaugos ministerija „neturi informacijos, prieštaraujančios licencijų išdavimui“ remontuoti sraigtasparnius Rusijoje. Jis šį dokumentą pasirašė kaip pajėgumų ir ginkluotės generalinį direktorių pavaduojantis pareigūnas. 

Po kelių savaičių Užsienio reikalų ministerija perspėjo, jog licencijų išdavimas prieštarautų Europos Sąjungos (ES) sankcijoms Rusijai ir Lietuvos užsienio politikos interesams. Šį raštą pasirašė R.Karoblis, tuomet ėjęs užsienio reikalų viceministro pareigas. Dar po kelių dienų sutartys dėl sraigtasparnių remonto Rusijoje buvo sustabdytos.

Pasak V.Ramanauskaitės, tarnybinis tyrimas dėl A.Plokšto veiksmų buvo baigtas kovo 22 dieną, o pastabą ministras jam paskyrė balandžio 5 dieną. Apie šią nuobaudą ministerija viešai neskelbė.

Sutartį su įmone „Helisota“ dėl sraigtasparnių remonto Rusijoje pasirašęs tuometinis Karinių oro pajėgų vadas pulkininkas Audronis Navickas neteko pareigų. Po tarnybinio patikrinimo jis buvo įtrauktas į laikinąjį rezervą, o praeitą savaitę atleistas iš pareigų, remiantis karinės žvalgybos informacija, jog nušalinimo nuo pareigų metu jis menkino krašto apsaugos ministrą ir kariuomenės vadą.

A.Plokšto 1992–2004 metais buvo Seimo nariu. Jis yra buvęs Lietuvos lenkų sąjungos, Lietuvos demokratinės darbo partijos, Socialdemokratų partijos nariu. Krašto apsaugos ministerijoje A.Plokšto dirba nuo 2007 metų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.