Šakių politiko poelgis įskaudino neįgalius vaikus auginančias šeimas

Tai, kad politikai prieš rinkimus žada daug, nieko nestebina, kartais lazda perlenkiama. Vieno Šakių rajono politiko poelgis įskaudino neįgalius vaikus auginančias šeimas.

E.Pilypaitis teigė, kad centras paslaugas teiks jau per vasaros atostogas.<br>D.Umbraso nuotr.
E.Pilypaitis teigė, kad centras paslaugas teiks jau per vasaros atostogas.<br>D.Umbraso nuotr.
E.Pilypaičio rinkimų agitacija.<br>Skaitytojo nuotr.
E.Pilypaičio rinkimų agitacija.<br>Skaitytojo nuotr.
E.Pilypaičio rinkimų agitacija.<br>Skaitytojo nuotr.
E.Pilypaičio rinkimų agitacija.<br>Skaitytojo nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

2017-04-20 12:49, atnaujinta 2017-04-21 23:27

Prie nuveiktų darbų – atidarytas centras neįgaliesiems

„Kandidatas į Šakių rajono merus, dabartinis rajono vicemeras Edgaras Pilypaitis savo rinkimų programoje prie nuveiktų darbų įrašė: „Griškabūdžio-Kudirkos Naumiesčio krašto neįgaliesiems Paluobių daugiafunkciame centre atidarytas dienos centras“, tačiau toks centras iš tiesų neveikia“, – laiške naujienų portalo lrytas.lt redakcijai rašė Oresta Naumavičienė.

Anot jos, tokio veikiančio centro nėra ir paslaugų šiuo metu neįgal8с žmonės negauna. „Centre veikia mokykla, bet mokykla neturi juridinio statuso teikti kitas paslaugas, todėl niekas nevyksta. Tai būtiniausi ir neatidėliotini darbai – taip turėtų būtų parašyta. Šakių rajono taryba pritarė tokio centro steigimui ir patvirtino nuostatus, įpareigojo direktorių atlikti tolesnius veiksmus. Centras gal ir atvers rudenį duris neįgaliesiems, bet šiuo metu veikla negalima, nes neturima licencijos, vadinasi, negali būti atidarytas“, – guodėsi neįgalų vaiką auginanti mama.

Moteris pati buvo susisiekusi su politiku ir gavo iš jo atsakymą. „Nei oficialiuose rinkimų lankstinukuose, nei reklaminiuose mano bukletuose melo nėra. Matau tik nesikalbėjimą ir nesusikalbėjimą“, – politiko atsakymą percitavo moteris.

„Paneigti šios informacijos jis neketina. Praeitą savaitę negalėjau eiti į darbą, nes prižiūrėjau dukrą, jeigu veiktų centras, situacija būtų kitokia“, – įsitikinusi moteris.

„Įskaudino toks jauno politiko poelgis. Juk yra ir daugiau tarybos narių, kurie balsavo už tokio centro steigimą, tačiau nė vienas jų nesiskelbia, kad centrą atidarė. Šiuo metu yra trys neįgalūs vaikai, kuriems reikia nuolatinės slaugos, nes turi sunkią negalią ir jiems tos paslaugos būtinai reikia. Yra vaikų, kurie neturi nuolatinės slaugos poreikio, bet dėl negalios reikia priežiūros, tad tokio centro atsiradimas labai palengvintų situaciją“, – pasakojo O.Naumavičienė.

Kandidatas į merus: „Spręskite patys“

Naujienų portalui lrytas.lt susisiekus su E.Pilypaičiu, šis teigė jau anksčiau girdėjęs priekaištų dėl lankstinuke įrašytų darbų.

„Bandžiau šiai moteriai labai nuoširdžiai atsakyti, kad kas priklausė nuo tarybos ir Socialinės politikos komiteto, viską, ką galėjome, padarėme. Situaciją aptarėme ir Socialinių paslaugų skyrimo komisijoje, priimti visi reikiami įstatai ir numatytas finansavimas. Įstaigai beliko gauti licenciją, tad kaip pasižiūrėsi, lyg ir įkurta“, – svarstė pašnekovas.

Anot jo, kai tik prasidės mokinių vasaros atostogos, minimas centras jau veiks ir šeimos, kurioms jo paslaugų reikės, galės jomis naudotis.

„O.Naumavičienei buvo siūlytos paslaugos į namus, bet ji šių atsisakė. Kai prasidės vaikų vasaros atostogos, veiks ir centras“, – kalbėjo vicemeras.

Paklaustas, ar nepaskubėjo centro atidarymo įrašyti į nuveiktų darbų sąrašą, politikas sakė: „Suprantu, kad prieš rinkimus naudojami tiek reklamos, tiek kompromato dalykai. Kaip kas nori, taip gali interpretuoti. Dėl šio centro mes labai stengiamės. Dabar galima kaltinti ir plakti, kad nesirūpiname ar panašiai, bet spręskite patys“, – kalbėjo pašnekovas ir pridūrė, kad veikiausiai rinkimų laikotarpiu bandoma aštrinti tam tikrus klausimus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.