Remigijus Šimašius: „Neteisėto finansavimo partija negavo“

„Kaip partijos pirmininkas galiu atsakyti, kad buvo atliktas auditas ir jokio neteisėto finansavimo partija negavo“, – „Žinių radijo“ laidoje „Opozicija“ sakė Lietuvos liberalų sąjūdžio pirmininkas, sostinės meras Remigijus Šimašius.

R.Šimašius teigė, kad partijoje buvo atliktas auditas.<br>J. Stacevičiaus nuotr.
R.Šimašius teigė, kad partijoje buvo atliktas auditas.<br>J. Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 21, 2017, 8:18 AM, atnaujinta Apr 22, 2017, 1:02 AM

Anot jo, liberalams nekilo jokių klausimų, kaip reikia balsuoti dėl kolegos Gintaros Steponavičiaus neliečiamybės atėmimo: „Patys teikėme pataisas, kad neliečiamybės instituto neliktų ir būtų galima tirti bylas neklausiant Seimo, ar galima tai daryti. Šį kartą taip pat balsavimas buvo vieningas.“

R.Šimašius pripažino, kad po pernai metų gegužės 12-osios, po to kai buvęs partijos lyderis Eligijus Masiulis įtartas korupciniais ryšiais, partijoje buvo atliktas auditas. „Kad ir kokia versija būtų teisinga, akivaizdu, kad tų pinigų neturėjo būti. Dėl fondų, kuriuos politikai turi, buvo priimtas sprendimas, kad jie negali būti fondų steigėjai, ar dalininkai. Jau anksčiau Buvo atliktas auditas, ar partijoje negavo neteisėto finansavimo. Šiandien galiu tvirtai sakyti, kad neteisėto finansavimo partija negavo“, – teigė jis.

R.Šimašius teigė, kad jei vis tik paaiškėtų, kad G.Steponavičiaus veiksmai prasilenkia su įstatymais, „pasigailėjimo nebūtų“.

Liberalų vadovas, paklaustas, ar nujaučia, kas dar iš kolegų gali būti susiję su neteisėta veikla ar dėme partijai, teigė, kad negalintis garantuoti už 8 tūkst. partijos narių: „Jei kas nors turi skeletų spintoje, tai mums nepakeliui. Aš miegu labai ramiai. Visuomet balsavau pagal savo sąžinę ir įsitikinimus“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.