Kas, kur, kada: nuo Visagino iki pajūrio

Ukmergė

Daugiau nuotraukų (13)

„Lietuvos rytas“

Apr 22, 2017, 2:56 PM, atnaujinta Apr 25, 2017, 9:34 PM

Į miestą atvykstančius nuo Jonavos, Utenos, Kėdainių, Molėtų, Panevėžio ir Vilniaus netrukus pasitiks nauji miesto riboženkliai.

Vilniaus dailės akademijos Dizaino katedros trečio kurso studentai sukūrė 20 miesto riboženklių maketų, iš kurių buvo atrinktas vienas. Komisijos sprendimu pirmoji vieta skirta Gražinos Bočkutės kurtam riboženkliui (nuotr.).

Artimiausiu metu bus apskaičiuota riboženklių įrengimo projektinė sąmata.

Alytus

Raudonkalnio gatvėje, buvusių daržų teritorijoje, pradėta lyginti žemė – šį rudenį čia bus pasodinti ąžuolai. Lietuvos valstybės atkūrimo šimtmečio proga planuojama įkurti simbolinį Šimtmečio parką ir pasodinti 100 ąžuolų.

Prieš keletą savaičių Alytaus miesto savivaldybė kreipėsi į miesto gyventojus ir prašė nesodinti daržų Raudonkalnio gatvėje, Likiškių parke esančioje valstybinėje žemėje. Gyventojai buvo geranoriški ir daržų nesodino.

Noreikiškės

Kauno rajono gyventojas negalėjo patikėti, kad šiais laikais dar taip įmanoma atlikti instaliacijos darbus (nuotr.). Jam įmonės „Cgates“ specialistai į namus įvedė išmaniąją televiziją ir internetą. Taip neįprastai laidai ir įranga buvo sumontuoti, nes, kaip aiškino „Cgates“ vadybininkas, kitaip atlikti instaliaciją nėra techninių galimybių.

Tada Noreikiškių gyventojas pasiraitojo rankoves ir per valandą prie sienos priveržė dėžutę, į kurią tvarkingai sumontavo visą įrangą.

Švenčionys

Trečiadienio vakarą į policijos areštinės patalpas buvo uždarytas apgirtęs 54 metų vyras. Jis sulaikytas dėl smurto artimoje aplinkoje. Vyras šūkavo, keikėsi, trankė rankomis kameros stebėjimo langelį.

Po valandos policininkai pastebėjo, kad kameroje nulaužtas prausyklės čiaupas ir vanduo bėga ant grindų. Užsukus apsauginį čiaupą sulaikytasis buvo įspėtas, bet savo veiksmų nenutraukė. Dėl saugumo kameroje buvo išjungta elektros srovė, o sulaikytasis prirakintas antrankiais.

Padbariškiai

Vienas žmogus buvo sužalotas trečiadienį Ukmergės rajone nesuvaldytam automobiliui „Škoda“ nuskriejus nuo kelio ir apvirtus. Avarija įvyko greitkelyje Ukmergė–Panevėžys. Apie avariją pranešė automobilio keleivis. Jis nenukentėjo, o nukentėjusį trisdešimtmetį vairuotoją medikai nuvežė į ligoninę.

Avarija įvyko prie pat ženklo, rodančio, kiek žmonių žuvo ir buvo sužalota kelyje Ukmergė–Panevėžys. Po šios avarijos sužeistųjų skaičių informaciniame stende teks pakeisti.

Rietavas

Mieste įžiebtas 125 elektros lempučių energijos medis. Taip paminėtas pirmosios elektros lemputės Lietuvoje įžiebimas: tai įvyko prieš 125 metus Rietavo dvare (1892 metais per Velykas). Pirmoji lemputė Lietuvoje sušvito praėjus tik trylikai metų nuo elektros lemputės išradimo.

Šiai progai parengta ekskursija „Apsišviesk: taip veikia elektrinė“. Muziejuje galima sėsti ant dviračio ir jį minant patiems įžiebti elektros lempučių medį (nuotr.).

Klaipėda

Šimto metų sulaukė Klaipėdoje gyvenanti Aldona Razmienė. Ji gimė Skuodo rajone, į uostamiestį persikraustė prieš 30 metų ir gyvena su dukra. Moteris išaugino dvi dukteris ir du sūnus. Šimtametė nėra ragavusi alkoholio, nevalgo rūkytų ir riebių mėsos gaminių, o labiausiai mėgsta vištų sparnelių patiekalus. Senolės viso gyvenimo pomėgis – mezgimas, kartais ji dar ir uždainuoja.

Šiuo metu Klaipėdoje gyvena 14 žmonių, sulaukusių šimto ir daugiau metų.

Kazlų Rūda

Socialinės įstaigos darbuotoja policijai pranešė apie iš kabineto mįslingai dingusius 262 eurus, kurie buvo skirti vaikams.

Darbuotoja teigė, jog patalpa buvo užrakinta. Moteris sakė, jog tą dieną jai iš kišenės buvo dingę, o po kiek laiko vėl atsirado kabineto raktai.

Kaunas

Antradienį Raudondvario plente užsidegė galingas „Dodge Challenger“ markės automobilis. Automobilio variklio skyrius degė atvira liepsna. Nors mėginta jį gesinti keliais automobiliniais gesintuvais, buvo jau per vėlu. Galingą 375 AG, 5,7 litrų V8 varikliu varomą automobilį iš liepsnų išlaisvino tik ugniagesiai.

„Dodge Challenger“ registruotas JAV, jį vairavo Lietuvos pilietis. Kol kas gaisro priežastis nenustatyta. Kasmet Lietuvoje užsidega apie 1000 automobilių. Dažniausiai ugnis įsiplieskia dėl elektros instaliacijos problemų.

Rusnė

Šilutės rajono miestelyje, Skirvytės gatvėje, trečiadienį rasta šulinyje nuskendusi moteris. Policijos pareigūnai buvo iškviesti, kai savo motinos pasigedo sūnus. Atvažiavę pareigūnai apžiūrėjo teritoriją ir pamatė, kad netoli namo esančiame sode šulinyje kažkas yra.

Atskubėję Šilutės ugniagesiai-gelbėtojai šulinyje aptiko moters lavoną su ant kaklo pririštomis dviem plytomis.

Neringa

Klaipėdietis tapytojas marinistas Edvardas Malinauskas apdovanotas Neringos savivaldybės garbės ženklu. Įteikdamas apdovanojimą Neringos meras Darius Jasaitis padėkojo menininkui už jo darbuose įamžintą Neringos grožį. Kadangi nemažai E.Malinausko drobių iškeliauja į užsienio šalis, Neringa garsinama toli už jos ribų.

Artimiausiu metu Neringoje bus surengta E.Malinausko kūrybos paroda. Daugumą jo kūrinių buvo galima apžiūrėti Klaipėdoje, kur neseniai vyko menininko 80-mečiui skirta paroda.

Pilviškiai

Ketvirtadienį apie pusę šešių ryto Vilkaviškio rajone esančio miestelio Vilniaus gatve važiuojantys žmonės pastebėjo degantį namą ir iškvietė ugniagesius. Devintą dešimtį bebaigiantis šeimininkas apie nelaimę sužinojo, kai jį pažadino gaisrininkai.

Liepsnos prarijo medinio namo stogą, sunaikino virtuvę ir joje buvusius daiktus, kiti kambariai buvo sulieti vandeniu.

Gaisrą sukėlė į plastikinį konteinerį supilti karšti pelenai. Konteineris stovėjo prie pat gyvenamojo namo sienos.

Marijampolė

Į miesto centre esančią įstaigą ketvirtadienį įbėgęs 30-metis vyriškis gerokai išgąsdino darbuotojus. Jis šiurkščiai pastūmė kėdę į arčiausiai esančią moterį ir trenkė jai į veidą. Siautėjantį vyrą vienam darbuotojui pavyko išvesti į lauką.

Tuo metu kaip tik pro šalį važiavo policijos pareigūnai. Jie pastebėjo agresyviai besiskeryčiojantį jauną vyriškį ir jį sulaikė.

Pareigūnams kilo įtarimas dėl sulaikytojo psichikos būklės, todėl pastarasis buvo išgabentas į Kauno ligoninę.

Mecenatės Beatričės Kleizaitės-Vasaris (nuotr.) galerijoje buvo pristatytas jos padovanotos meno kūrinių kolekcijos katalogas. Galerija buvo įkurta prieš trejus metus. Joje eksponuojami 168 išeivijos menininkų kūriniai.

Iš viso mecenatė Marijampolei padovanojo per ilgus metus surinktų 415 meno kūrinių.

Biržai

Ketvirtadienio vakarą netoli Kilučių ežero pakrantės nukrito ultralengvasis lėktuvas CT.

Lėktuvo pilotas Arvydas Valionis buvo sąmoningas. Jis nuvežtas į Biržų ligoninę. Buvo susandarintas pažeistas lėktuvo degalų bakas ir neutralizuoti išsilieję naftos produktai.

Anykščiai

Miestiečiai, pamatę į Pramonės rajoną vežamus pabėgius sunerimo, ar tik neardomas siaurasis geležinkelis ir ar neketinama jį apskritai uždaryti, kaip yra grasinęs vienas politikas.

„Aukštaitijos siaurojo geležinkelio“ laikinasis direktorius V.Užalinskas patikino, kad niekas geležinkelio nenaikina. Tiesiog ruošiamasi remontuoti siaurojo geležinkelio trasą ir į geležinkelio stoties rajoną vežami nauji pabėgiai.

Kaunas

Vytauto Didžiojo universiteto Botanikos sodo parke šios savaitės pabaigoje skelbiamas didysis tulpių žydėjimas. Pastarosiomis dienomis čia viena po kitos pražysta ankstyviausių rūšių ir veislių tulpės. Šiemet jų romantiškoje, dar grafo J.Godlevskio laikais suformuotoje, Aukštosios Fredos dvaro parko saloje prisodinta kaip niekada daug – daugiau nei 9 arų plote puikuojasi visų 15 grupių tulpių netoli pusės tūkstančio rūšių ir veislių. Šiemet lankytojams pateikiama didžiausia tulpių ekspozicija per pastaruosius 20 metų. „Nereikėtų manyti, kad tulpės žydi vos vieną – „žydėjimo“ – savaitę: tokioje gausioje kolekcijoje, kokią turime sukaupę čia, Botanikos sode, žydėjimas prasideda kovo pabaigoje ir trunka iki gegužės pabaigos. Ir kiekvienąsyk apsilankius laukia vis kitos sužydusios grupės, vis naujos spalvos ir formos“, – sakė tulpių kolekciją prižiūrinti Botanikos sodo vyresnioji botaninių kolekcijų kuratorė Rita Maršelienė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Lietuva tiesiogiai“: kodėl D. Kuolys rausta iš gėdos?