Gintauto Palucko brolis prabilo apie jų vaikystę

Praėjusį šeštadienį Gintautas Paluckas, sulaukęs didesnio socialdemokratų bičiulių pasitikėjimo antrajame partijos lyderio rinkimų ture nei varžovas Mindaugas Sinkevičius, priiminėjo sveikinimus ir iš kairės, ir iš dešinės – jis naujasis Lietuvos socialdemokratų partijos (LSDP) pirmininkas. O kitame Lietuvos gale, Palangoje, kaito ir jo brolio, LSDP Palangos skyriaus pirmininko ir kurorto Tarybos nario Dano Palucko telefonas.

G.Paluckas išrinktas naujuoju LSDP pirmininku.<br>D.Umbraso nuotr.
G.Paluckas išrinktas naujuoju LSDP pirmininku.<br>D.Umbraso nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Linas Jegelevičius

Apr 25, 2017, 4:13 PM, atnaujinta Apr 26, 2017, 3:39 AM

„Sveikinimų būta daug: ir iš paties brolio, aplinkinių rajonų partijos skyrių pirmininkų, palangiškių, ambasadoriaus Antano Vinkaus. Abu su broliu puikiai suvokiame mus abu užgulusią atsakomybę. Svarbiausia, dabar nepadaryti klaidų ir nepasiduoti didesnėms ar mažesnėms provokacijoms. O jų bus“, – „Palangos tiltui“ sakė D. Paluckas.

Vilnius nesuviliojo

Su brolio pergale (Gintautas Paluckas antrame ture gavo 5190 palankumo balsų, M. Sinkevičius – 4781 (iš viso balsavo virš 10 tūkst. socialdemokratų), LSDP Palangos skyriuje už G. Palucką balsavo 63 bičiuliai, už M. Sinkevičių 4 – aut.) milžinišką impulsą nenuvilti brolio ir partiečių gavęs D. Paluckas jau priėmė kelis svarbius sprendimus. Nuo Naujųjų metų Vilniuje darbavęsis vyras jau artimiausiu metu planuoja grįžti į Palangą.

„Brolio tapimas pirmininku čia niekuo dėtas. Gerokai anksčiau supratau, kad Vilnius – ne man. Žinoma, sostinėje – geresnės algos, daugiau galimybių reikštis, bet man pajūris – mielesnis. Juolab, kad visus tuos keturis mėnesius mano šeima buvo čia, Palangoje. O man šeima – svarbiausia“, – tvirtino Danas. Iki šiol jis yra VĮ „Mūsų amatai“ komercijos direktorius.

Brolio Gintauto sėkmė partijos lyderio rinkimuose jo brolį Palangoje galutinai paskatino apsispręsti ir dėl tolimesnės karjeros: jis grįšiąs į Palangą. „Kaip sakau visiems: pabandžiau gyventi Vilniuje. Įdomi patirtis: didesnė alga, daugiau karjeros galimybių, bet mane visą laiką traukė atgal“, – sakė valstybinės įmonės „Mūsų amatai“ komercijos direktorius.

Valstybės įmonė prie Alytaus pataisos namų, tokia pat – prie Marijampolės pataisos namų ir Pravieniškių valstybės įmonė prie pataisos namų prieš kelis metus buvo reorganizuotos ir sujungtos į bendrą įmonę, VĮ „Mūsų amatai“. Jos tikslas – įdarbinti ir apmokyti nuteistuosius, suteikti jiems profesinių įgūdžių, parengti darbinei veiklai išėjus į laisvę, taip pat užtikrinti nuteistų asmenų užimtumą ir jų efektyvų darbą.

Nori gyventi Palangoje

„Kol mano vaikai maži, noriu gyventi Palangoje, o darbuotis pajūryje. Nėra geresnės vietos vaikams augti kaip Palangoje“, – įsitikinęs D. Paluckas. Jis neatmeta galimybės, kad grįžęs į pajūrį, ir toliau dirbsiąs „Mūsų amatuose“. Iš Panevėžio į Palangą prieš 16 metų atsikėlęs gyventi vyras turi sukaupęs nemažą darbo patirtį: darbavosi su kalvyste susijusioje srityje, buvo kurorto butų ūkio direktorius, kelis metus dirigavo kelioms statybų bendrovėms.

„Darbine prasme, buvo nemažai saviieškos. Kartais pagalvoju, kad dar nesu pilnai save atradęs ta prasme“, – atviravo D. Paluckas. Jis neretai pagalvoja ir apie nuosavą verslą. „Man jis nebūtų svetimas. Mano su Gintautu tėvai jau daugiau kaip 20 metų plėtoja smulkųjį verslą Aukštaitijoje. Mums su broliu tėveliai – verslumo ir lyderystės pavyzdžiai, sąžiningumo mokytojai. Nuo mažų dienų jie mumyse įdiegė atsakingumo ir pagarbos kitam jausmą“, – pabrėžė D. Paluckas.

Nespėjęs per rinkiminę kampaniją pajūryje apsilankyti naujasis LSDP lyderis, tai, anot jo brolio, padarysiąs kitą savaitę.

Brolis ilgiau paviešės Klaipėdoje, užsuks ir į Palangą“, – atskleidė D. Paluckas. Jis nusistebėjo, kad visas mėnuo, kurį brolis Gintautas su kitais Europos politikais praleido JAV, nė kiek nepakenkė jo rinkimų kampanijai. „Vadinasi, jis – stiprus žmogus ir lyderis, kuriuo žmonės pasitiki. Kaip brolis, patikinu, kad Gintautas – būtent toks“, – sakė D. Paluckas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.