Katilas kaista: prie mokytojų rengimo driekiasi universitetų eilė

Pedagogų rengimo permainų iššūkio besiimantys garsiai skelbia Vytauto Didžiojo universitetas ir Lietuvos edukologijos universitetas. Jie sukirto rankomis ir dėl susijungimo. Vėliau norą bendradarbiauti su LEU išsakė ir Vilniaus universitetas (VU). Ir nors esą toks planas nebuvo palaikytas, panašu, kad VU idėjos rimčiau nei iki šiol imtis pedagogų rengimo neatsisakė.

Pedagogus rengti rimtai ketina ne vienas universitetas.
Pedagogus rengti rimtai ketina ne vienas universitetas.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 26, 2017, 2:51 PM, atnaujinta Apr 27, 2017, 7:53 AM

Kaip skelbia Vilniaus universitetas (VU), jame pradės veikti Ugdymo mokslų institutas.

„Vienas pagrindinių šio instituto uždavinių – kelti Lietuvos pedagogų rengimą į naują kokybinį lygmenį, sukuriant unikalias galimybes VU rengti mokytojus, tobulinti jų kvalifikaciją ir vykdyti pedagogikos mokslinius tyrimus.

Naujasis institutas suvienys VU Filosofijos fakulteto Pedagogikos centro, Edukologijos katedros ir Švietimo politikos centro vykdomas veiklas: gretutines ir profesines pedagogų rengimo studijas, mokytojų kvalifikacijos tobulinimą, edukologijos studijas, ugdymo mokslų krypties ir švietimo politikos mokslinius tyrimus bei jų sklaidą“, – rašoma VU tinklalapyje.

„Šiuo žingsniu siekiame stiprinti pedagogų rengimą ir, žinoma, šios specialybės prestižą. Esame suinteresuoti stipriai parengtais moksleiviais, kurie turėtų gerus pagrindus tolesnėms studijoms, tačiau labai svarbu bus ir tai, kokį dėmesį šiai sričiai skirs valstybė.

Gyvename nuolatinių pokyčių aplinkoje, todėl tikimės, kad studijų ir tarptautinio lygio mokslinių tyrimų sąveika prisidės prie žiniomis bei inovacijomis grįstos visuomenės kūrimo ir atlieps sparčiai besivystančios Lietuvos poreikius. Ypač svarbu tai, kad ketiname pasitelkti tarptautinių ekspertų rekomendacijas ir patirtį rengiant savąsias pedagogų rengimo kryptis“, – sakė VU studijų prorektorius doc. Valdas Jaskūnas.

VDU rektorius Juozas Augutis sakė, kad jo nenustebino toks kolegų sprendimas.

„Tai nėra naujas dalykas. VU ir seniau turėjo Edukologijos centrą, kuriame studentai nuosekliuoju būdu – baigę ar baigdami bakalauro studijas ruošiasi būti mokytojais. Tuo užsiima ne vienas universitetas“, – sakė rektorius.

Jis patikino, kad VDU taip pat neatsisako minčių rengti pedagogus.

„Viskas sėkmingai vyksta pagal planą“, – apie jungimąsi su LEU sakė J.Augutis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.