Neiškentė: patyčių nukankinta Klaipėdos politikė paliko postą

Nuolatinės patyčios ir trukdymas dirbti rinkėjams pažadėtus darbus. Tokias pasitraukimo iš Klaipėdos miesto tarybos įvardijo dabar jau buvusi jos narė Ligita Girskienė, atstovaujanti visuomeniniam rinkimų komitetui „Puteikis plius“.

Ligita Girskienė sakė, kad postą palieka dėl patyčių, bet Vytautas Grubliauskas turi kitą versiją.<br>lrytas.lt nuotr.
Ligita Girskienė sakė, kad postą palieka dėl patyčių, bet Vytautas Grubliauskas turi kitą versiją.<br>lrytas.lt nuotr.
Pokyčių nukankinta klaipėdietė politikė L.Girskienė ketvirtadienį prieš atsistatydinimą dalyvavo pikete.<br> G.Pilaičio nuotr.
Pokyčių nukankinta klaipėdietė politikė L.Girskienė ketvirtadienį prieš atsistatydinimą dalyvavo pikete.<br> G.Pilaičio nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Apr 27, 2017, 2:59 PM, atnaujinta Apr 27, 2017, 9:18 PM

    „Tai buvo apgalvotas ir subrendęs sprendimas. Jau praėjusiais metais po kai kurių įvykių norėjau tai padaryti, bet dar vis tikėjausi, kad galėsiu ką nors pakeisti ir pasikeis  valdančiosios daugumos požiūris į opoziciją, bet pamačiau, jog tikrai niekas nesikeičia,  kuo toliau, tuo viskas blogiau“, – telefonu naujienų portalui lrytas.lt pasakojo L.Girskienė.

    Patyčios – vaikiško lygio

    Klaipėdos miesto savivaldybės tarybos opozicijoje buvusi L.Girskienė sakė ilgą laiką kentusi „visišką nesiskaitymą ir patyčias“. Ji teigė, kad valdančiojoje daugumoje esantys liberalai nereaguoja į opozicijos siūlymus, neteikia informacijos, į komisijų vadovus deleguoja savus asmenis ir t.t.

    „Tai, kad Etikos komisijos pirmininkė yra išrinkta iš valdančiosios daugumos, o ne iš opozicijos, buvo daroma taip, kad savas žmogus būtų“, – sakė L.Girskienė.

    Labiausiai tarybos narę paveikė, kaip ji sakė, nuolatinės patyčios, kurios kartais pasiekdavo visiškai vaikišką lygį. Moteris teigė, esą buvo atvejų, kai kalbant opozicijos atstovui valdančiosios daugumos atstovas demonstratyviai palinkdavo ant stalo ir pradėdavo garsiai imituoti knarkimą, taip apsimesdamas, kad miega.

    L.Girskienė prisiminė atvejį, kai renkant Etikos komisijos pirmininką buvo pakviesta į tribūną, o jai ten atsistojus pradėta reikalauti, kad ji paaiškintų vienų ar kitų žodžių reikšmes. Opozicijos atstovai, anot L.Girskienės, buvo išvadinti visokiais gyvūnais, o paskutiniu lašu, perpildžiusiu kantrybės taurę, tapo ketvirtadienio posėdis, kai kalbant opozicijos atstovei kažkas iš valdančiosios daugumos pradėjo kudakuoti, taip imituodamas vištą.

    „Nenoriu dalyvauti šitoje veikloje, nes negaliu nei savo idėjų įgyvendinti, nei kokių nors pasiūlymų pateikti. Jie vistiek nebus patvirtinti. Ne kartą matėme, kad buvo opozicijos vardu teikta pasiūlymų, bet nė vienas nebuvo priimtas“, – sakė L.Girskienė.

    Pasak tarybos narės, panašiai jaučiasi jos kolegė Seimo nario Naglio Puteikio žmona Nina Puteikienė. Ji esą taip pat kenčia valdančiosios daugumos patyčias, bet dar laikosi taryboje ir pasitraukti neplanuoja.
    
    Mano, kad priežastis – ne patyčios

    Klaipėdos miesto meras Vytautas Grubliauskas teigė, kad kiekvienas tarybos narys turi teisę priimtų sprendimus, kurie jam atrodo teisingi. Būtent ta teise, pasak mero, pasinaudojo L.Girskienė.

    Tiesa, merui klausimų sukėlė tarybos narės išdėstytos pasitraukimo priežastys: „Ta argumentacija, kuri išdėstyta, labai emocinga, kone su ašaromis... Nežinau, gal kas nors tuo patikėjo, gal ką nors tai įtikino, bet aš atsimenu tokią situaciją, kad L.Girskienė yra bent dviejų VTEK (Vyriausiosios tarnybinės etikos komisijos – aut.) tyrimų epicentre.“

    Taip pat tiriama, ar L.Girskienė nepažeidė to paties teisės akto reikalavimų, kai daugiabučių namų bendruomenės susirinkimuose veikdama kaip tarybos narė kvietė gyventojus prisidėti prie savo vadovaujamos bendrijos.

    „VTEK dar turėtų vertinti  tai, kad ji kaip bendrijos pirmininkė patalpos nuomos sutartį pasirašė su Seimo nariu Dainiumi Kepeniu, kurio padėjėjos, sekretorės funkcijas atlieka.

    Tyrimas atliekamas labai plačiu mastu ir kas galėtų paneigti, kad tyrimo rezultatai galėtų būti ne tokie palankūs jai, išskirtinį skaidrumą deklaruojančiai tarybos narei. Gal čia šuo pakastas?“ – kalbėjo V.Grubliauskas.

    Paklaustas apie L.Girskienės minimas patyčias, Klaipėdos miesto meras patikino, kad kaip tarybos posėdžių pirmininkas visada stengiasi išlaikyti tvarką ir pasisako griežtai prieš patyčias.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.