Stumia į apkaltą

Seimo specialioji komisija siūlo pradėti apkaltos procesą seksualiniu priekabiavimu apkaltintam parlamentarui Kęstučiui Pūkui, bet jis nesijaučia nusikaltęs ir pasiryžęs gintis iki galo.

K.Pūkas dar nenuleidžia rankų.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
K.Pūkas dar nenuleidžia rankų.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 29, 2017, 10:59 AM

„Darbas buvo labai sudėtingas, nes asmuo, kuriam yra siūloma apkalta, dėjo tikrai dideles pastangas vilkinti ir stabdyti komisijos darbą“, – vakar tvirtino apkaltos komisijos pirmininkė „valstietė“ Dovilė Šakalienė.

Už tai, kad K.Pūkas nusipelnė apkaltos, vakar balsavo šeši komisijos nariai, o du susilaikė.

Komisija apklausė nemažai su šiuo parlamentaru susidūrusių moterų, bet galutinėje išvadoje buvo naudojama tik abejonių nekelianti medžiaga, o į išvadą įtraukti tik tie parodymai, kurie tiesiogiai susiję su K.Pūko, kaip Seimo nario, darbo laikotarpiu.

Pasak komisijos vadovės, K.Pūkas netinkamai elgėsi su savo padėjėjais, taip pat per darbo pokalbius su kandidatėmis į padėjėjus, „veiksmais, žodžiais, neverbaline kūno kalba buvo žeminamas kandidačių orumas, jos buvo akivaizdžiai diskriminuojamos dėl jų socialinės padėties“.

„Neapsiverčia liežuvis kai kurių dalykų cituoti. Manau, kad intymių moters kūno vietų aptarinėjimas darbo pokalbio metu, žeminimas moterų, su kuriomis jis bendravo kaip su kandidatėmis ir kurios jam dirbo, vienareikšmiškai pažemina ne tiktai tų moterų orumą. Tai pažemina Seimo reputaciją.

Todėl K.Pūko veiksmai vertintini kaip Seimo nario priesaikos sulaužymas ir kaip šiurkštus Konstitucijos pažeidimas“, – kalbėjo D.Šakalienė.

K.Pūkas savo ruožtu komisijos tyrimą pavadino neobjektyviu ir šališku, todėl žadėjo gintis iki pabaigos: „Tai neištirtas procesas, neleista man pasinaudoti gynyba, neišklausyti mano pasiūlyti liudininkai. Manau, buvo vienašališkai padarytas sprendimas ir jis manęs netenkina.

Aš nė vienos nei tyčia, nei netyčia neįžeidžiau, nežeminau ir nė prie vienos nepriekabiavau.“

Seimui komisijos išvada su siūlymu pradėti apkaltos procesą bus pristatyta parlamento posėdyje gegužės 2 dieną.

Jei parlamentarai tam pritars, K.Pūko elgesio atitiktį konstitucinėms normoms turės įvertinti Konstitucinis teismas.

„Jeigu Konstitucinis teismas ras kokių nors dalykų, tada išeisiu“, – vakar kalbėjo K.Pūkas. Pats pasitraukti iš Seimo jis kol kas neketina.

64-erių kaunietis K.Pūkas į Seimą buvo išrinktas pagal partijos „Tvarka ir teisingumas“ sąrašą.

Šis verslininkas gyvena jau su penkta žmona, yra susilaukęs devynių vaikų. (BNS, ELTA, LR)

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.