Keistas vyro kerštas stebina teisėjus – grasino net teismo salėje

Tauragiškis Kęstutis Kiltinavičius, kuriam atrodo, kad jis yra neteisingai nubaustas už Kelių eismo taisyklių pažeidimą, griebėsi keisto keršto – ėmė žeminti ir įžeidinėti pareigūnus, ypač teisėjus. Nurimti jis neketina ir sulaukęs nuosprendžio, rašo 'Lietuvos rytas".

Dėl įžeidimo teisiamą K.Kiltinavičių prižiūrėjo du policininkai, nes jis grasino ir bylą nagrinėjančiam teisėjui.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Dėl įžeidimo teisiamą K.Kiltinavičių prižiūrėjo du policininkai, nes jis grasino ir bylą nagrinėjančiam teisėjui.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
K.Kiltinavičius įsiuto, kai buvo nubaustas už Kelių eismo taisyklių pažeidimą.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
K.Kiltinavičius įsiuto, kai buvo nubaustas už Kelių eismo taisyklių pažeidimą.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Asta Kuznecovaitė

May 4, 2017, 6:24 AM, atnaujinta May 4, 2017, 8:08 AM

Ateiviai, iškrypę suskiai, bailūs nusikaltėliai, niekingi bendrapiliečiai, korumpuotos vištos, inkvizitoriai, išskirtinesnė už visišką debilą persona.

Tokiais ir panašiais epitetais išmargintus raštus jau ne vienus metus teisėjams, prokurorams ir politikams siuntinėja Tauragės rajono Eidintų kaimo gyventojas K.Kiltinavičius.

52 metų vyras prisipažino, kad tai daro tyčia: „Aš juos sąmoningai žeminu ir prašau patraukti mane atsakomybėn. Darau nusikaltimą vardan teisybės.“

K.Kiltinavičius teigė, kad jau yra pažeminęs apie 60 įvairiuose teismuose dirbančių teisėjų, tačiau daugelis jų į užgauliojimus tiesiog numodavo ranka ir tuo dar labiau įsiutindavo teisybės tokiu keistu būdu ieškantį vyrą.

Teisėjų garbė – 500 eurų

Ilgai ant visos šalies teisinės sistemos pykusio vyro svajonė būti nubaustam pagaliau išsipildė.

Vilniaus rajono apylinkės teismas už Vilniaus miesto apylinkės teismo teisėjų Petro Karvelio ir Mindaugo Ražansko įžeidimą jam skyrė 45 parų areštą.

K.Kiltinavičius šiems teisėjams taip pat turės sumokėti po 500 eurų jų neturtinei žalai atlyginti, nors P.Karvelis ir M.Ražanskas iš liežuvio nevaldančio vyro reikalavo daug didesnės sumos – po 10 tūkstančių eurų.

„Tenkinant civilinius ieškinius buvo atsižvelgta į sunkią teisiamojo materialinę padėtį, į tai, kad iš jo išieškomi kiti ieškiniai“, – paaiškino teisėjas Mindaugas Povilanskas.

Nors šį nuosprendį K.Kiltinavičius gali skųsti, jis teigė to nedarysiantis.

Jis tikisi, kad skundą parašys nukentėjusiais pripažinti teisėjai, – jie esą turėtų pareikalauti jiems priteisti didesnes sumas ir viešai jų atsiprašyti.

Pagrasino apipilti srutomis

Pats teisėjus įžeidinėjęs vyras po nuosprendžio kai kuriems Seimo nariams, Valstybės saugumo departamentui (VSD) ir Teisėjų tarybai išsiuntė dar vieną užgaulų pareiškimą, nors teismo sprendimą ir vadina pirmąja savo maža pergale.

„Man pagaliau pavyko išprovokuoti mūsų valstybės teisėją bent minimaliam žmogiškam poelgiui. Lietuvoje lengviau kiaulę priversti skraidyti, negu teisėją priversti pasielgti garbingai, drąsiai ir žmogiškai“, – tono nekeičia K.Kiltinavičius. Teisme jis įžeidinėjo ir bylą nagrinėjusį teisėją M.Povilanską.

„Tu esi ateivis ir aš tave apipilsiu srutomis“, – pradėjus nagrinėti bylą į Vilniaus rajono apylinkės teismo teisėjo elektroninę pašto dėžutę skriejo grasinamieji laiškai.

Dėl šios priežasties teisėjas M.Povilanskas paprašė policijos pagalbos.

Skaitant nuosprendį K.Kiltinavičių prižiūrėjo du policijos pareigūnai.

Teisėjai nemato kaltės

Kodėl Tauragės gyventojas juos įžeidinėjo, liko nesupratę ir nukentėjusiais pripažinti teisėjai P.Karvelis su M.Ražansku.

P.Karvelis teigė K.Kiltinavičiaus nematęs akyse, o jo vienintelis „nusikaltimas“ yra tas, kad 2015 metų rugsėjį patenkino prokuroro prašymą leisti šį veikėją suimti kaip įtariamąjį anksčiau pradėtoje byloje dėl kitų teisėjų šmeižto.

M.Ražanskas į K.Kiltinavičiaus nemalonę pateko dėl dar paprastesnės priežasties – jis prokuroro prašymu pratęsė vyro atžvilgiu pradėto ikiteisminio tyrimo terminą.

„Pratęsiau trumpesniam terminui, nei prašė prokurorė, nenorėjau, kad tyrimas būtų vilkinamas. Sprendimą priėmiau žmogaus naudai“, – stebėjosi M.Ražanskas.

Nenori tapti nukentėjusiaisiais

K.Kiltinavičiaus elgesiu teisme stebėjosi ir trys iškviesti liudytojai – jį kartą išteisinusi Vilniaus miesto apylinkės teismo teisėja Nida Vigelienė, į pensiją jau išėjęs jos kolega Jonas Ivanauskas ir K.Kiltinavičiaus bylą nagrinėjęs Klaipėdos apygardos teismo teisėjas Remigijus Preikšaitis.

„Neįsivaizduojame, kodėl jis tai daro“, – kalbėjo teisėjai, kuriuos K.Kiltinavičius taip pat yra išvadinęs visokiais žodžiais, bet jie atsisakė pareikšti civilinius ieškinius ir būti pripažintais nukentėjusiaisiais.

Teisme pasijuto neišgirstas

Pats K.Kiltinavičius, skirtingai nei jo žeminami žmonės, turi paaiškinimą savo veiksmams: „Aš teisybės teisme neradau, dabar tegul ieško jie.“

K.Kiltinavičiaus teigimu, jo istorija prasidėjo 2011 metų sausį, kai vairuodamas automobilį jis prie savo namų Eidintų kaime pervažiavo geležinkelio pervažą degant įspėjamajam šviesoforo signalui.

Nors, kaip sakė vyras, raudonas šviesoforo signalas užgeso po dviejų sekundžių, jį važiuojantį matę policijos pareigūnai surašė administracinių teisės pažeidimų protokolą, o teismas skyrė 350 litų baudą ir atėmė teisę vairuoti du mėnesius.

Tauragės apylinkės teisme, pasak K.Kiltinavičiaus, posėdis užtruko vos kelias minutes.

„Pakentėk porą mėnesių“, – vyrui atsakė teisėjas, kai jis paprašė neatimti vairuotojo pažymėjimo.

Nepalankų sprendimą K.Kiltinavičius apskundė Kauno apygardos teismui, tačiau nieko nelaimėjo.

Pavadino pavojingu žmogumi

Rašytinio proceso tvarka skundą išnagrinėjęs teisėjas ne tik nepanaikino žemesnio teismo sprendimo, bet ir nutarė, kad K.Kiltinavičius yra sunkaus charakterio ir važiuodamas per pervažą degant raudonam šviesoforo signalui siekė sukelti sunkias pasekmes.

„Kokias pasekmes, jei traukinys jau buvo nuvažiavęs? Aš negalėjau sukelti net jokių pasekmių sau“, – iki šiol tokio sprendimo nesupranta K.Kiltinavičius.

Vyras pabandė apskųsti ir apygardos teismo sprendimą, o vėliau ir atskirus policijos pareigūnų, teisėjų veiksmus, tačiau, kaip pats sakė, iki 2013 metų iš įvairių institucijų gaudavo tik „bukus“ atsakymus.

Po dvejų metų beviltiškos kovos jo kantrybė trūko. Jis pradėjo specialiai žeminti ir įžeidinėti visus teisėjus, kurie tik prisiliesdavo prie jo skundų.

Įžeidimai – gynybos taktika

Po kurio laiko dėl teisėjų įžeidimo buvo pradėtas ikiteisminis tyrimas.

Vyras tuo metu dirbo Anglijoje ir tik iš žmonos sužinojo, kad jam yra pareikšti įtarimai, paskelbta paieška.

„Grįžau, pats pasidaviau, bet po dviejų parų jie mane paleido, o bylai pasiekus teismą teisėja N.Vigelienė mane išteisino.

Esą mano įžeidimai nebuvo pasakyti viešai, todėl tai nėra įžeidimas.

Jei norite viešumo – prašome, pradėjau rašyti Seimui, prokuratūrai, prezidentei, VSD, tačiau sulaukiu tik kvailų atsakymų.

Vien iš prokuratūros esu gavęs beveik 30 raštų, kuriuose teigiama, kad mano veiksmuose nėra nusikaltimo sudėties, nors aš įžeidinėju teisėjus, kurie, kaip teigiama Konstitucijoje, yra teisingumo vykdytojai.

O gal aš jų neįžeidinėju, gal jie ir yra tokie, kaip juos vadinu?“ – „Lietuvos rytui“ savo elgesio priežastis paaiškino K.Kiltinavičius.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.