Pokalbis apie kanapes: siūlo nepamiršti gerųjų savybių

„Mes turime Baudžiamąjį kodeksą, kuris visas neleistinas medžiagas iš esmės traktuoja vienodai, nesvarbu ar kiekis didelis, ar mažas, ar tai kanapės ar kokia kitokia medžiaga. Žmogus baudžiamas vienodai. Taip neturėtų būti“, - sakė Seimo narė Aušrinė Armonaitė.

Aušrinė Armonaitė registravo įstatymo pataisas, dėl mažo kanapių kieko dekriminalizavimo. <br>T.Bauro nuotr.
Aušrinė Armonaitė registravo įstatymo pataisas, dėl mažo kanapių kieko dekriminalizavimo. <br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

May 25, 2017, 3:31 PM, atnaujinta Sep 29, 2017, 1:44 PM

Prie pataisų dar grįš
    
Būtent ji parlamente įregistravo įstatymo pataisas, pagal kurias, asmenys disponuojantis mažu kiekiu marihuanos neužsitrauktų baudžiamosios atsakomybės. Seimo narė sakė taip norinti dekriminalizuoti mažą kiekį „žolės“. Nors platinimas ir toliau būtų griežtai draudžiamas, už mažą kiekį asmuo kiekis būtų baudžiamas administracine tvarka.

Jos įstatymo pataisos nebuvo priimtos, Seimas nusprendė jas grąžinti patobulinti. Tiesa, tokioms pataisoms pritarė net sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga.

„Alkoholio draudimų kontekste mums nepavyko, bet sveikatos apsaugos ministras tam pritarė, pasirašė kartu su manimi po tomis pataisomis. Tai dar grįšime prie to“, - sakė A.Armonaitė.
    
Svarbios ir gydomosios savybės

Iš kanapių pagamintų produktų verslu Lietuvoje užsiimantis Andrius Osadčis sakė, kad Lietuva yra vienintelė Europos Sąjungos (ES) šalis, turinti įstatymą dėl pluoštinių kanapių reguliavimo.

„Iš pluoštinių kanapių galima labai daug ką pagaminti. Situacija, kurią mes turime su pluoštinėmis kanapėmis, mane stebina ir glumina“, - sakė A.Osadčis.

Jis sakė, kad kanapė yra ne tik produktas, iš kurio galima pagaminti nemažai produktų, bet ir medžiaga, iš kurios galima pagaminti vaistų, tinkančių gydyti visai puokštei ligų.

Jei kiekvienas žmogus galėtų šitą augalą auginti sau, mes visi būtumėme sveikesni ir sąmoningesni“, - sakė verslininkas.

Jo teigimu, laikyti kanape narkotiku dėl to, kad iš 160 medžiagų viena yra veikianti psichika, būtų tas pats, kas kefyrą laikyti alkoholiu, nes ten yra viena tūkstantoji dalis alkoholio.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.