Baltų putų upėje baimintis nereikia

„Kiekvienais metais vis tas pat“, – dūsauja aplinkosaugininkai, girdėdami skundus dėl Neryje ketvirtadienį pasirodžiusių bekvapių baltų putų.

Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 5, 2017, 2:22 PM

Joms pradėjus plaukti vilniečiai baiminosi, kad tai teršalai. Tačiau Vilniaus regiono aplinkos apsaugos departamento laikinasis vadovas Vytautas Račkauskas paaiškino, kad tai – natūralus reiškinys. Tokių putų pavasarį atsiranda po gausesnio lietaus, kai krituliai susimaišo su įvairiomis žiedadulkėmis. V.Račkauskas ramino – rūpintis nėra dėl ko, nes anksčiau ne kartą buvo paimti vandens mėginiai. Jie įrodė, kad pavojaus nėra. Vis dėlto specialistai ir šiemet tirs vandenį. Kur kas daugiau žalos upei pridarė pernai gruodį įvykusi avarija, kai Upės gatvėje buvo nutraukti du magistraliniai nuotekų vamzdžiai ir į Nerį tekėjo kur kas pavojingesni teršalai. Nors buvo sumažintas vandens tiekimo slėgis ir vartojimas, į upę pateko apie 30 tūkstančių kubinių metrų teršalų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.