Vilniuje atidaromas rekonstruotas archyvų pastatas

Penktadienį minint Tarptautinę archyvų dieną Vilniuje lankytojams atidaromas rekonstruotas archyvų pastatas.

Asociatyvioji nuotr.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Asociatyvioji nuotr.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 9, 2017, 7:20 AM

Po ilgai trukusios rekonstrukcijos pastate Mindaugo gatvėje veikia Lietuvos valstybės istorijos archyvas, saugantis seniausius archyvinius dokumentus ir sulaukiantis daugiausiai lankytojų, bei Lietuvos vyriausiojo archyvaro tarnyba.

Renginio metu užsienio reikalų ministras Linas Linkevičius Lietuvos archyvams įteiks dovaną, gautą iš Vokietijos užsienio reikalų ministerijos Politinio archyvo. Ministras perduos laikmeną su 52 suskaitmenintomis bylomis, tarp jų yra ir Vokietijai siųstas Lietuvos Tarybos 1918 metų vasario 16 dienos nutarimas dėl nepriklausomos Lietuvos valstybės atkūrimo.

Rekonstravus senąjį archyvo pastatą ir pastačius saugyklų priestatą, daugiau kaip dukart išaugo dokumentų saugyklų plotas. Naujose saugyklose sudarytos optimalios sąlygos saugoti išskirtinę vertę turintį valstybės dokumentinį paveldą.

Anot Vyriausiojo archyvaro tarnybos, Lietuvos valstybės istorijos archyvas užima daugiau nei 17 kilometrų lentynų, jo perkėlimas iš Gerosios Vilties gatvės užtruko kelis mėnesius.

Dabar rekonstruotame pastate Lietuvos archyvai dirba nuo 1934 metų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.