Arūnas Karaliūnas. Kvailiems pokštams reikėtų nustatyti juoko nekeliančią kainą

Jau liepos viduryje šalies aviacijos lopšiu vadinamas Kaunas vėl taps pagrindiniais šalies oro vartais, o pakaunėje įsikūrusiame oro uoste išsirikiuos tiek keleivinių orlaivių, kiek jų tikrai nebus artimiausią dešimtmetį.

 Arūnas Karaliūnas<br> M.Patašiaus nuor. 
 Arūnas Karaliūnas<br> M.Patašiaus nuor. 
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 11, 2017, 7:00 AM

Vilniaus oro uostas neginčijamai pirmauja šioje srityje, o Kaunui laikinai karūną perdavė tik todėl, kad iškilo būtinybė atnaujinti svarbiausio šalies oro uosto kilimo tako dangą. Šie darbai turėtų trukti mėnesį.

Rečiau lėktuvais skraidantiems žmonėms bus proga sužinoti, kad ir Kaune veikia šiuolaikiškas oro uostas, o kilimo takas net ilgesnis negu Vilniuje. Lieka tikėtis, kad aviacijos specialistai tinkamai pasiruoš šiam iššūkiui ir oro uostą garsins tik palankūs keleivių atsiliepimai.

Laukiant keleivių ir lėktuvų antplūdžio Kauno oro uostą išgarsino kriminalinis įvykis – pranešimas apie užminuotą peroną.

Kad ir kiek oro uosto darbuotojai stengtųsi gerinti jo įvaizdį, nuo kvailų žmonių poelgių neįmanoma apsisaugoti. Nors tai jau ne pirmas melagingas pranešimas apie sprogmenis oro uoste ir pastaruoju metu policijos pareigūnai išaiškina įtariamuosius, 28 metų kauniečiui tai netapo kliūtimi surinkti Bendrojo pagalbos centro (BPC) telefono numerį.

Vyras tai padarė dar būdamas oro uoste, nes pavėžėjo skristi į Jungtinę Karalystę sumaniusią pažįstamą merginą su vaiku. Apie 300 žmonių laikinai buvo evakuoti iš oro uosto ir piktinosi griūvančiais planais, mat vieno orlaivio įgula dėl nenumatytos situacijos nusprendė leistis Vilniuje.

Oro uosto darbas buvo sutrikdytas tris valandas ir veiklą atnaujino tik tuomet, kai patalpas apžiūrėjo "Aro" pareigūnai.

Policijos pareigūnai jau po kelių valandų išaiškino ir sulaikė apie tariamą sprogmenį pranešusį kaunietį, kurio pateikta versija privertė stebėtis net patyrusius pareigūnus. Vyras tikino taip norėjęs sutrukdyti merginai išvykti į užsienį.

Galbūt žmogų taip pasielgti paskatino šilti jausmai jaunai moteriai, o gal jis tokiu būdu kovoja su emigracija? Net kilniausi tikslai neapsaugojo jauno vyro nuo areštinės, tačiau netrukus jam pagalbos ranką ištiesė Kauno apylinkės teismo teisėjas.

Jis neleido suimti anksčiau už neteisėtą ginklo laikymą ir kvaišalų vartojimą teisto kauniečio, nes jis esą turi nuolatinę gyvenamąją vietą ir ketina pradėti dirbti.

Vyrui išties reikėtų pagalvoti apie gerai mokamą darbą, nes jam gali tekti atlyginti įspūdingo dydžio civilinius ieškinius. Apie tokią galimybę viešai paskelbė Kauno oro uostą valdančios bendrovės atstovai.

Tą patį gali padaryti ir keleiviai, kurie patyrė tiek turtinės, tiek neturtinės žalos.

Įdomu, kaip pasielgtų įtariamajam areštinės duris atvėręs teisėjas, jeigu atostogų pradžioje jam tektų kelioms valandoms įsitaisyti ant pievelės greta oro uosto ir raminti žliumbiančius vaikus, kurie jau kelis mėnesius svajojo apie smagią kelionę?

Kvailą pokštą iškrėtęs kaunietis turbūt jau nebeturi ko prarasti, todėl būdamas laisvėje gali dar kartą paskambinti į BPC ir po mėnesio. Tuomet kiltų nepalyginti didesnė sumaištis, nes ir žmonių Kauno oro uoste būtų gerokai daugiau.

Įtariamajam jau dabar gresia reali laisvės atėmimo bausmė, o atlyginti civilinių ieškinių jis turbūt neturi jokių galimybių. Tikėtina išeitis – fizinio asmens bankrotas. Žinoma, toks scenarijus galimas tik tokiu atveju, jeigu vėl koks nors gailestingas teisėjas patikės teisiamojo atgaila.

Londone, Paryžiuje ar kitame Europos didmiestyje, kuriuos be paliovos krečia teroristų išpuoliai, kaunietis turbūt neišdrįstų taip nevykusiai pokštauti – kruvinų tragedijų įbauginti vietos pareigūnai gali net nušauti tokius kliedesius skleidžiantį žmogų.

Kaune – gerokai ramiau. Nors pareigūnai kaskart sąžiningai tikrina pranešimus apie sprogmenis, tikro išpuolio galimybė gerokai menkesnė.

Jeigu pavyktų sutramdyti turbūt smarkiai nuobodžiaujančių žmonių norą keistais būdais reikšti savo vyriškumą, net patiklumu nepasižymintiems keleiviams Kaune būtų drąsiau kelti koją į lėktuvo saloną.

„Laikinoji sostinė“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: ar yra galimybių, kad įvyks pilietybės referendumas?