Abiturientai laikė istorijos egzaminą: tokio nesitikėjo

Pirmadienį Lietuvos abiturientai savo žinias demonstravo istorijos valstybiniame brandos egzamine. Laikyti šį egzaminą pasirinko 10 321 dvyliktokas. Po egzamino pakalbinti moksleiviai neslėpė, kad egzaminas buvo gerokai sunkesnis, nei jie tikėjosi.

Abiturientai pasakojo, kad egzamine pasigedo užduočių tomis temomis, kurias kartojosi pamokų metų. <br>V.Ščiavinsko nuotr.
Abiturientai pasakojo, kad egzamine pasigedo užduočių tomis temomis, kurias kartojosi pamokų metų. <br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 12, 2017, 12:38 PM, atnaujinta Jun 12, 2017, 1:13 PM

    Vilniaus Salomėjos Neries gimnazijoje egzaminą laikę kitų mokyklų abiturientai pasakojo, kad egzamine pasigedo užduočių tomis temomis, kurias kartojosi pamokų metų.

    „Man pasirodė sudėtingesnis nei tie, kuriuos sprendėme anksčiau (bandomieji egzaminai – aut.) Šaltiniai buvo neaiškūs, mažiau juos kartojomės, nepasitaikė Antrojo pasaulinio karo užduočių, Šaltojo karo nepasitaikė“, – sakė Vilniaus Antakalnio gimnazijos abiturientas Justas, pridūręs, kad nors užduotys ir buvo sunkios, tikisi egzaminą išlaikyti gerai.

    „Buvo tikrai labai sunku. Nesitikėjau tokių sunkių užduočių, nes pavyzdžiui matematika buvo visiškai kitaip. Ten ir tie, kurie mokėsi B kursą, galėjo išlaikyti, o tie, kurie mokėsi A galėjo lengvai išlaikyti geram įvertinimui. Čia visai kitaip“, – sakė taip pat Antakalnio gimnazijos abiturientas Domantas.

    Nacionalinis egzaminų centras (NEC) anksčiau skelbdamas informaciją apie egzaminą nurodė, kad egzamino užduotyse bus klausimų iš Lietuvos ir pasaulio istorijos Viduriniaisiais, Naujaisiais amžiais ir iš Naujausiosios istorijos.

     Egzamine bus po 40 proc. užduočių, kurios tikrina mokinių žinias, supratimą ir žinių taikymą, 20 proc. užduočių tikrins aukštesnius mokinių mąstymo gebėjimus.

NEC taip pat informavo, kad egzaminas praėjo sklandžiai, problemų nekilo. Tiesa, vienas abiturientas iš egzamino buvo pašalintas, nes jo metu jaunuolis naudojosi mobiliojo ryšio telefonu.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.