Advokatas: sprendimo atleisti Gintautą Kėvišą teisėtumas kelia daug abejonių

Sprendimas atleisti Lietuvos nacionalinio operos ir baleto teatro (LNOBT) vadovą Gintautą Kėvišą kelia daug abejonių dėl jo teisėtumo, sako ilgamečio teatro vadovo advokatas Gintautas Bartkus, tačiau teigia dar nežinantis, ar sprendimas bus skundžiamas teismui.

Advokato teigimu, G.Kėvišui (dešinėje) nebuvo suteikta galimybė pasiaiškinti dėl nustatytų pažeidimų.<br>T.Bauro nuotr.
Advokato teigimu, G.Kėvišui (dešinėje) nebuvo suteikta galimybė pasiaiškinti dėl nustatytų pažeidimų.<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 12, 2017, 7:43 PM, atnaujinta Jun 12, 2017, 8:44 PM

„Pats sprendimo teisėtumas kelia labai daug abejonių tiek procedūriniu požiūriu, tiek dėl esmės. Ponas G.Kėvišas nebuvo supažindintas nei su komisijos tyrimo rezultatais, nei su komisijos tyrimo medžiaga, todėl dabar kažką komentuoti dar per anksti. Kai ponas G.Kėvišas susipažins su dokumentais ir sprendimu, tada ir nutars, ar skųsti jį, ar ne“, – BNS pirmadienį sakė G.Bartkus.

Advokatas tvirtina, kad G.Kėvišui nebuvo suteikta galimybė pasiaiškinti dėl nustatytų pažeidimų, kaip numato Darbo kodeksas, taip pat kelia klausimą, ar tinkamai buvo įvertintas pažeidimų rimtumas.

„Darbo kodeksas reikalauja atlikti tam tikrus veiksmus prieš taikant drausminę nuobaudą. Turi būti prašoma pasiaiškinti, pakomentuoti situaciją, komentarai turi būti įvertinami ir tik tada priimamas sprendimas atleisti. Kiek man žinoma, šitas dalykas nebuvo padarytas. Dėl esmės taip pat kyla abejonių, nes sisteminiai pažeidimai, kurie užfiksuoti Vyriausiosios tarnybinės etikos komisijos sprendime, ankstesniame sprendime pripažinti kaip neprieštaraujantys įstatymui, tada kyla klausiams, ar tai esminiai pažeidimai, ar tik formalūs“, – teigė G.Bartkus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.