Linas Linkevičius: JAV sankcijų Rusijai sugriežtinimas galėtų paskatinti ES padaryti tą patį

JAV sankcijų Rusijai sugriežtinimas gali paveikti Europos Sąjungos sprendimą šiuo klausimu, sakė Lietuvos užsienio reikalų ministras Linas Linkevičius. 

Pasak L.Linkevičiaus, jei būtų alternatyvių spaudimo Rusijai tipų, juos būtų galima svarstyti, bet dabar yra tik sankcijos. <br>V.Ščiavinsko nuotr.
Pasak L.Linkevičiaus, jei būtų alternatyvių spaudimo Rusijai tipų, juos būtų galima svarstyti, bet dabar yra tik sankcijos. <br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

BNS, „Interfax“ ir lrytas.lt inf.

Jun 15, 2017, 3:04 PM

„Mums reikia būti nuosekliems, sankcijos nėra toks dalykas, kuriuo turėtume didžiuotis ... Tai mūsų paskutinė išeitis, kai neįmanoma derėtis, bet jūs turbūt taip pat žinote, kaip šis konsensusas yra pasiekiamas. Tikiuosi, kad būsime nuoseklūs. Jei bus įvestos sankcijos, jei bus tam tikra JAV politika.

„Mes visuomet stengėmės koordinuoti savo žingsnius ir aš galvoju, kad tai taip pat prisidės prie sprendimo, kurį priimsime Europos Sąjungoje“, – ketvirtadienį informacinės agentūros „112.ua“ eteryje sakė ministras, komentuodamas galimą Ukrainos narystę NATO. 

Pasak L.Linkevičiaus, jei būtų alternatyvių spaudimo Rusijai tipų, juos būtų galima svarstyti, bet dabar yra tik sankcijos. 

„Turėtume būti nuoseklūs, ir jei neįmanoma plėsti (sankcijų), bent jau palikime esamas. Nes priežastys, dėl kurių šios sankcijos buvo įvestos, jokiu būdu neišnyko ir aš nematau perspektyvų joms išnykti“, – sakė Lietuvos užsienio reikalų ministras. 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.