Skandalingoje smurto istorijoje – netikėtas posūkis

Prieš mėnesį plačiai nuskambėjęs skandalas dėl mokinės smurto prieš mokytoją netikėtai pakrypo kita linkme. Pareigūnai pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl auka pavadintos pedagogės elgesio.

Pareigūnai pradėjo tyrimą dėl mokytojos elgesio.
Pareigūnai pradėjo tyrimą dėl mokytojos elgesio.
Pareigūnai pradėjo tyrimą dėl mokytojos elgesio.<br>G.Šiupario nuotr.
Pareigūnai pradėjo tyrimą dėl mokytojos elgesio.<br>G.Šiupario nuotr.
Mokyklos direktorius R.Keliuotis pripažino iš mokinių išgirdęs ir daugiau istorijų apie skandalingą mokytojų elgesį.<br>G.Šiupario nuotr.
Mokyklos direktorius R.Keliuotis pripažino iš mokinių išgirdęs ir daugiau istorijų apie skandalingą mokytojų elgesį.<br>G.Šiupario nuotr.
Muzikos mokytoją R.Veličkienę moksleiviai kaltina išprovokavus konfliktą.<br>G.Šiupario nuotr.
Muzikos mokytoją R.Veličkienę moksleiviai kaltina išprovokavus konfliktą.<br>G.Šiupario nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

Jun 15, 2017, 9:02 PM, atnaujinta Jun 16, 2017, 11:32 AM

Policija buvo nutraukusi ikiteisminį tyrimą, nes penkiolikametė per jauna atsakyti už tokį išpuolį. Bet su bylos medžiaga susipažinę prokurorai nusprendė atnaujinti tyrimą. Tačiau jis pradėtas nebe dėl agresyvia ir neprognozuojama vadintos moksleivės, o dėl muzikos mokytojos Rasmos Veličkienės elgesio.

Daugėlių pagrindinės mokyklos direktorius Raimundas Keliuotis patvirtino gavęs pranešimą apie pradėtą ikiteisminį tyrimą dėl viešosios tvarkos pažeidimo ir fizinio skausmo sukėlimo mažamečiui. „Supratau, kad taip“, - nedaugžodžiavo mokyklos vadovas, paklaustas, ar tyrėjų akiratyje atsidūrė auka vadinta pedagogė.

R.Keliuotis prasitarė, kad po gegužės 19-ąją kilusio skandalo kalbėjo su daugybe mokinių. Jie papasakojo daugiau istorijų, kaip su jais elgiasi pedagogai: „Daugiau kalbėti negaliu, nes vyksta ikiteisminis tyrimas. Jei jis bus nepalankus mokytojai, spręsime, ar jai vieta mokykloje“.

Skandalas kilo internete pasklidus vaizdo įrašui, kuriame matomas paauglės išpuolis prieš pedagogę. Klasei mokinių baubiant iš suolo pakilusi mergaitė pribėgo ir nustūmė muzikos mokytoją R.Veličkienę.

Išsyk kalbėta, kad Kuršėnų globos namuose auganti penkiolikametė turi sveikatos problemų, yra neprognozuojamo elgesio, agresyvi. Pedagogė sakė nesuprantanti, kodėl taip pasielgė mergaitė.

Tačiau apklausiant kitus vaikus paaiškėjo buvo įvardinta kur kas skandalingesnių faktų. Paaugliai papasakojo, kad tądien mokytoja pati provokavo konfliktą – iš pradžių penkiolikametę pavadino žiurke, o po to panaudojo smurtą prieš kitą vaiką. Tada iš suolo pašokusi paauglė ir nustūmė pedagogę.

Vaikai skundėsi, kad muzikos mokytoja nevengia patyčių – paaugliai yra sulaukę riebokų epitetų dėl figūros, plaukų spalvos. Mokiniai pasakojo, kad per dažną pamoką neveikiama nieko, nes mokytoja tiesiog naršo internete. Paaugliai guodėsi, kad ne vienas yra buvęs apspardytas ar jėga sodintas į suolą.   

„Visas mokymas – keletas pamokų, per kurias vaikai paklausė muzikos įrašų“, - taip dienraščio žurnalistui pasakojo vienos paauglės motina.   

Vaikų kaltinimai dėl mokytojų elgesio pasiekė ir Kuršėnų globos namus. Jų vadovas Feliksas Rudzinskas patvirtino išklausęs ne vieną skundą: „Vaikai papasakojo apie netinkamą elgesį, sakė, kad mergaitė šoko ginti skriaudžiamo bendraklasio“.

Globos įstaigos direktorius pripažino, kad jų auklėtinė išties jautri, impulsyvi ir karšto būdo, bet skundų sulaukia nedaug: „Ji nėra monstras, kokiu bandyta parodyti“.

Daugėlių mokyklos vadovas R.Keliuotis iš dalies patvirtino šiuos pedagogo žodžius – nuo gegužės 19-osios ši mergaitė neįsivėlė nė į vieną konfliktą.

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.