Klaipėda priimta į istorinių miestų lygą

Klaipėdos vardas įrašytas į Istorinių miestų lygą (IML) – tokios žinios uostamiesčio meras Vytautas Grubliauskas sulaukė iš Japonijos Kyoto miesto mero Daisaku Kadokawos, kuris yra išrinktas šios pasaulinės organizacijos pirmininku.

 Klaipėda garsėja išskirtiniu senamiesčiu. <br> S.Rezgevičiaus nuotr.
 Klaipėda garsėja išskirtiniu senamiesčiu. <br> S.Rezgevičiaus nuotr.
 Klaipėdos panorama.<br> S.Rezgevičiaus nuotr.
 Klaipėdos panorama.<br> S.Rezgevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Gediminas Pilaitis

Jun 20, 2017, 12:31 PM, atnaujinta Jun 20, 2017, 12:51 PM

Ankstyvaisiais viduramžiais kuršių žemėse prie Dangės upės teutonų įkurta, ilgai buvusi atplėšta nuo  Didžiosios Lietuvos Klaipėda didžiuojasi savo sena ir garbinga istorija. Klaipėdiečiai oficialiai pakviesti į Istorinių miestų lygą pernai rugsėjį.

Siūlymui įsilieti į IML pritarė uostamiesčio savivaldybės taryba. Klaipėda - pirmasis Lietuvos miestas šioje autoritetingoje tarptautinėje organizacijoje atstovausiantis ne tik savo interesus, bet ir visos šalies interesus

.„Narystė IML  mums atveria galimybes puoselėti kultūros paveldą remiantis kitų istorinių miestų patirtimi, dalyvauti paveldosaugos projektuose, būti pristatomiems šios organizacijos leidiniuose, dalyvauti tarptautinėse konferencijose, kituose renginiuose“, - pažymėjo V.Grubliauskas.

Istorinių miestų lygai priklauso daugiau kaip šimtas garsių ir įtakingų pasaulio miestų, tarp kurių yra Paryžius, Dublinas, Amsterdamas, Praha, Krokuva, Kijevas, Briuselis, Melburnas, Ankara, Bostonas. Rytinės Baltijos pakrantės valstybes šioje organizacijoje iki šiol atstovavo tik Ryga. 

IML organizuoja pasaulines konferencijas, siekia, kad įvairių kultūrų miestai stiprintų savo ryšius - bendradarbiautų, dalytųsi žiniomis ir patirtimi, skleistų gerąją praktika aktualiais paveldosaugos klausimais.

Pirmoji IML konferencija vyko 1987 metais Kyote. Vėliau nutarta plėsti lygą priimant į ją daugiau istorine praeitimi garsėjančių miestų.

 

 

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.