Radinys Kauno botanikos sode ant kojų sukėlė išminuotojus

Trečiadienį į Kauno Vytauto Didžiojo universiteto botanikos sodą skubėjo tarnybos. Buvo paskelbtas planas "Skydas" - sodo darbuotojai rado įtartiną radinį. 

 Kauno botanikos sodo darbuotojai rado į sprogmenį panašų daiktą.<br> Kauno botanikos sodo nuotr.
 Kauno botanikos sodo darbuotojai rado į sprogmenį panašų daiktą.<br> Kauno botanikos sodo nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 21, 2017, 3:03 PM, atnaujinta Jun 21, 2017, 3:26 PM

Apie į sprogmenį panašų daiktą pranešė sodo darbuotojai. Atlikdami kasimo darbus, jie rado apvalų metalinį aprūdijusį daiktą ir apie jį pranešė bendruoju pagalbos telefonu 112.

Į vietą pirmiausia nuvyko policija, 11 val. 25 min. pareigūnai iškvietė ir ugniagesius, kuriems pranešė, kad rastas sprogmuo, įvestas planas "Skydas".

Suskubo atvykti ir išminuotojai. Jie nustatė, kad tai - metalinės tvoros elementas. Į sprogmenį panašų daiktą išsivežė Juozo Vitkaus inžinerinio bataliono Kauno skyriaus išminuotojai. 

"Mūsų specialistai identifikavo, kad tai nėra sprogmuo. Jis tik panašus į labai labai senų laikų, XIV-XV amžiaus artilerijos sviedinį. Greičiausiai tai yra tvoros ar vartų puošybos elementas.

Visgi buvo rastas ir šovinys, kuris turėjo savyje parako ir netinkamose rankose galėjo ką nors sužaloti.

Noriu pagirti žmogų, kuris labai pilietiškai pasielgė ir užuot įsidėjęs daiktą į kišenę ar metęs į krūmus, iškvietė spec. tarnybas. 

Tas daiktas jau niekam nebesukels nei pavojaus, nei neigiamų asociacijų. Jis galėtų sukelti didžiulę sumaištį, atsidūręs oro uoste ar prekybos centre", - kalbėjo bataliono sprogmenų neutralizavimo kuopos vadas Nerijus Alekna.

 

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.