Sabotažu apkaltinti medikai: kovoti už savo teises darosi pavojinga

Vieningai iš darbo atleidžiami pasiprašę Vilniaus greitosios pagalbos medikai taip pat vieningai į savo darbo vietas sugrįžo. Medikai pasiekė savo, jiems rūpimas klausimas praeitą savaitę skubos tvarka atsidūrė Seimo sveikatos reikalų komiteto darbotvarkėje.

Daugiau nuotraukų (1)

Rasuolė Bauraitė, Asta Martišiūtė

2017-07-10 19:28, atnaujinta 2017-07-10 19:41

Tačiau už ryžtą kovoti už savo teises jie buvo išvadinti ūsuotais bebrais. Medikai sako, kad už savo teises kovoti Lietuvoje jau darosi pavojinga.

Sostinės meras Remigijus Šimašius ūsuotais bebrais išvadino greitosios pagalbos dispečerius, kurie urmu parašė pareiškimus išeiti iš darbo.

„Visus vilniečius galiu nuraminti, kad ūsuotų bebrų sabotažas Vilniaus greitosios pagalbos medicinos stotyje, dėl kurio žmonės bėdos atveju būtų palikti be pagalbos telefono, yra likviduotas“, – taip socialinio tinklo paskyroje rašė meras.

Vieni medikai tai nuleido juokais. Vilniaus greitosios pagalbos dispečerė Nijolė Mackevičienė juokėsi, kad pati gyvena Bebrų gatvėje, todėl toks sostinės mero pasakymas jos neįžeidė. Tačiau ne visi į mero žodžius sugebėjo pažvelgti su humoru.

„Mes tiesiog pasipiktinome, nes tai yra viešas įžeidimas ir tai išgirsti iš politiko, miesto mero yra skaudu. Pats šneka prieš patyčias, o čia perskaitome tokį dalyką“, – „Lietuvos ryto“ televizijos laidoje „24/7“ sakė Vilniaus greitosios pagalbos dispečerė Eglė Gavelienė.

Įskaudinti greitosios pagalbos medikai merui parašė laišką, bet atsakymo nesulaukė.

„Jūsų minimoje „sabotažo“ istorijoje nesam nei „suklaidinti“, nei „įbauginti“ darbuotojai. Įstatymų numatyta tvarka parašėme prašymus išeiti iš darbo, nes nematėme perspektyvos dirbti ateityje likviduojamoje tarnyboje ir nesutinkame su „buldozeriniu“ profesionalios, kvalifikuotos, techniškai gerai veikiančios paslaugos gyventojams numatytu naikinimu, ko pasekoje žmonės, reikalingi skubios pagalbos, negalės tiesiogiai kreiptis į medikus trumpuoju 033 numeriu.

Visa tai daroma be gilesnių diskusijų ar rimtų argumentų. Matome, jog ir Jūs nesivarginate įsigilinti į susidariusią situaciją. Per dvi savaites nei Jūs, nei vicemeras G.Paluckas, atsakingas už sveikatos priežiūrą, nei Jūsų minimi teisininkai net nebandė su mumis susitikti ir aptarti padėtį“, – laiške R.Šimašiui rašė Vilniaus greitosios medicinos pagalbos stoties dispečeriai.

Medikai paaiškino ir motyvus, dėl ko, kaip žadėta, nuo liepos 1 d. neišėjo iš darbo.

„Informuojame, jog Jūsų atleistas „sabotuotas vadovas“ mūsų prašymų išeiti iš GMP dispečerių pareigų netenkino, siūlydamas savo nuostatas išdėstyti atsakingose valdžios institucijose.

Kreipėmės į SAM (Sveikatos apsaugos ministerija), LR Seimą, profsąjungos organizacija surengė mitingą prie Vyriausybės ir Savivaldybės. Tik planuotų pokyčių išvakarėse mums buvo pažadėti konkretūs veiksmai – SAM ministro vizitas, žinia apie savivaldybės „atsakingų asmenų“ įsipareigojimą viešai pareikšti savo nuomonę mums rūpimais klausimais.

Tačiau pažadai liko pažadais. Liepos 1 d. sulaukėme tik VRM ministro vizito. Jaučiame didžiulę atsakomybę už paciento sveikatą, kas mus ir paskatino atsiimti buvusio direktoriaus taip ir nepasirašytus prašymus“, – rašė dispečeriai.

Mero atstovas perdavė, kad su įsižeidusiais darbuotojais susitiks kitą savaitę ir pasikalbės. O viešai įžeidęs darbuotojus viešai atsiprašyti jis nebenorėjo.

„24/7“ - sekmadieniais 21.30 val. per „Lietuvos ryto“ TV. 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.