Linas Linkevičius apie Plungės jaunimo kelionę į Rusiją: „Tai provokacija“

Kai Plungės jaunimo delegacija, lydima savivaldybės atstovų, beveik dvi savaites praleido stovykloje Rusijoje, kilo skandalas. Pagrindinė to priežastis buvo stovyklos programoje įtraukti ne tik apsilankymai kariniuose muziejuose, bet ir bendravimas su baikerių klubo „Naktiniai vilkai“ nariais, pagarsėjusiais nacionalistiniais renginiais ir sovietinės simbolikos demonstravimu.

L.Linkevičius pakomentavo Plungės jaunuolių kelionę į Rusiją.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
L.Linkevičius pakomentavo Plungės jaunuolių kelionę į Rusiją.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 20, 2017, 8:24 AM

Paaiškėjus šioms aplinkybėms Plungės rajono meras išplatino viešą atsiprašymą bei teigė, kad atsakingos Lietuvos institucijos, o tarp jų ir Užsienio reikalų ministerija apie tokį bendradarbiavimą žinojo ir rekomendacijų nevykti nepateikė.

Plungės rajono savivaldybės trečiadienį išplatintame pranešime pažymima, kad iš anksto su Lietuvos institucijomis suderintoje vaikų atostogų mainų programoje baikerių klubo „Naktiniai vilkai“ narių apsilankymas stovykloje nebuvo numatytas.

„Žinių radijo“ laidoje „Pozicija“ užsienio reikalų ministras Linas Linkevičius, paprašytas pakomentuoti situaciją, sakė: „Meras galėtų iki galo paskaityti raštą, kuriame teigiamai atsiliepiama apie kontaktus, 35 iš 60 savivaldybių palaiko ryšius su Rusijos miestais, tai normali praktika, tačiau žinant apie agresiją Ukrainoje ir žinant, kaip Rusija dažnai išnaudoja renginius propagandiniais tikslais, reikia žiūrėti“.

Anot ministro, tai pamoka, kad reikia vadovautis sveiku protu ir jei susiduriama su siurprizais, tai gal vertėtų persvarstyti partnerystės klausimus.

„Ir šiuo metu vyksta „Misija Sibiras“ ir mūsų jaunimas dar kurį laiką bus Rusijoje, susitiks su vietiniais žmonėmis. Kontaktai reikalingi, juk tai kaimyninė valstybė, bet reikia tam tikro budrumo“, – kalbėjo ministras.

„Šiuo atveju tai vadinu provokacija, jei vykstama į ginkluotųjų pajėgų muziejų, ką tai turi bendro su  šalies kultūra? Ateityje visi turime padaryti išvadas“, – kalbėjo L.Linkevičius.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.