Vežėjų atradimas – autobusais keliauja net benamiai

 

Daugiau nuotraukų (1)

Sostinė

Jul 22, 2017, 7:00 AM, atnaujinta Jul 22, 2017, 5:45 PM

Nors įlipus į autobusą ar troleibusą linksma tikrai nebūna, vežėjai vis

dėlto sugeba prajuokinti.  Pavyzdžiui, surengia keleivių apklausą, klausdami, kas juos labiausiai erzina miesto transporte.

Išties juokinga:  įmonės „Vilniaus viešasis transportas“ ir „Susisiekimo paslaugos“ iki šiol nežinojo, kad autobusais ir troleibusais keliauja ne tik padorūs vilniečiai, bet ir apsvaigę, vietas užima asocialūs asmenys, trūksta transporto priemonių, kuriose įrengti kondicionieriai, ir elementarios švaros.

Pusė keleivių per apklausą nurodė, kad labiausiai erzina girtuokliai ir triukšmadariai.  Bene pirmą kartą tai išgirdę vežėjai suprato, kad problema opi.

Ir pirmas darbas, kurio po apklausos jie ketina imtis, – stotelėse, kuriose daugiausia girtuoklių ir benamių, įdarbinti kontrolierius.  Taip esą keleiviams taps ramu ir saugu.

Sargais tapę kontrolieriai krapštys lauk iš autobusų ir troleibusų apsvaigusius, triukšmauti linkusius asmenis, ten neliks vietos ir prastą kvapą skleidžiantiems benamiams.

Praėjo kelios dienos.  Savanorių prospektas, šio trečiadienio pavakarys. Atvažiuoja sukrypęs autobusas „Karosa“. Vežėjai po apklausos žadėjo kasdienį jo plovimą, valymą ir dezinfekciją nuo lengvai plintančių ligų sukėlėjų.

Žadėtų kontrolierių nėra, nors ši stotelė – vadinamasis karštasis taškas.

Keleiviai jau sulipę, bet vairuotojas neuždaro durų.  Atbėga įraudęs vyras suplėšytais marškinėliais, jį atsiveja du panašūs.  Bėglys mėgina įsikibti į autobuso duris, persekiotojai jį plėšia.

Iš rusiškos gausiai keiksmažodžiais pagardintos kalbos galima suprasti, kad bėglys tuos du apgavo.  Keli vyrai  puola bėglio gelbėti, persekiotojai lieka stotelėje, spėję nepadoriais gestais į lyties organus parodyti, ką bėgliui vis dėlto teks daryti.

Karoliniškėse autobusuose ir troleibusuose girtuoklių ir triukšmadarių taip pat netrūksta.  Atvažiuoja autobusas „Mercedes-Benz“, kuris dar prieš tris dešimtmečius Vokietijoje vežiojo keleivius.  Kontrolierių ir vėl nėra.

Bet ir apie neramumą nė nepagalvosi, kol stotelėje į autobusą neįlipa svyruojantis vyras.  Prieš jį įlipa moteris, kuri kelias sekundes gal per ilgai užtrunka, kol pasižymi bilietą.  Ji nepastebi, kad užtveria tarpą ir kitiems keleiviams tenka laukti.

Tai girtuoklį įsiutina. Šiurkščiai pareikalavęs iš moters pasitraukti ir pastebėjęs jos nustebusį žvilgsnį išrėkia:  „Ko žiūri, varna?“  Paskui – dar keli grasinimai, kol atsisėdęs užmiega.

Trečias pavyzdys – iš naujesnio autobuso, kurio bent dėl švaros trūkumo negalėtum peikti.  Bet vėl – gale įsitaiso trys asocialūs asmenys ir visai nesislėpdami atidaro stipraus alaus butelį.  Vairuotojas, aišku, mato, bet neįspėja.

Tad vargu ar įmanoma patikėti, kad kontrolierių armija išvaduos miesto transportą iš benamių, girtuoklių ar triukšmadarių.

Juk daug maloniau pričiupti be bilieto važiuojantį apsižioplinusį pensininką ar studentą.

„Sostinė“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.