Palangos bažnyčios bokšte apžvalgos aikštelė bus atidaryta rudenį

Baigiami darbai Palangos Švč. Mergelės Marijos Ėmimo į dangų bažnyčios bokšte – savivaldybė žada, jog jau rudens pradžioje bus galima pasikelti į daugiau nei dvidešimties metrų aukštyje įrengiamą apžvalgos aikštelę. 

Bokšte, kurio aukštis siekia 60 metrų, taip pat jau baigiama suremontuoti laiptus, pakeisti žaliuzes, įstiklinti vitražus. <br>M.Patašiaus nuotr.
Bokšte, kurio aukštis siekia 60 metrų, taip pat jau baigiama suremontuoti laiptus, pakeisti žaliuzes, įstiklinti vitražus. <br>M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 25, 2017, 2:04 PM

Pasak savivaldybės, bokšte, kurio aukštis siekia 60 metrų, taip pat jau baigiama suremontuoti laiptus, pakeisti žaliuzes, įstiklinti vitražus. 

21,4 metrų aukštyje įrengiamoje apie 18 metrų ploto apžvalgos aikštelėje Palangą bus galima apžvelgti per du čia įrengtus monoklius-teleskopus, taip pat lankytojai galės apžiūrėti bažnyčios laikrodžio bei varpo mechanizmus. Aikštelė įrengiama taip, kad lankytojai galėtų matyti ir varpus, jų mechanizmą – pakeistos varpus laikančios konstrukcijos. 

Palangos bažnyčios oficialia statybos pabaiga, pasak savivaldybės, galima laikyti 1931-uosius, kai čia buvo įrengtas Berlyno gamykloje „Rochlitz“ pagamintas laikrodis – pamaldos čia vyksta jau nuo 1907-ųjų. Dabar laikrodžio mechanizmas bus apgaubtas stiklu. 

Tarpinėse laiptų aikštelėse lankytojai galės apžiūrėti parodą, kuria siekiama parodyti Palangos miesto raidą. 

Bažnyčios tvarkymo darbus savivaldybės užsakymu atlieka „Pamario restauratorius“, iš viso tam ketinama skirti beveik 160 tūkst. eurų. 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.