Lietuvos ir Gruzijos prokuratūrų ryšius stiprins Bendradarbiavimo memorandumas

Ketvirtadienį, liepos 27 d., Generalinėje prokuratūroje lankysis Gruzijos prokurorų delegacija. 10 val. Lietuvos Respublikos generalinis prokuroras Evaldas Pašilis ir Gruzijos generalinis prokuroras Irakli Shotadze pasirašys Bendradarbiavimo memorandumą. 

 Lietuvos ir Gruzijos prokuratūrų ryšius stiprins Bendradarbiavimo memorandumas.<br> P.Lileikio nuotr.
 Lietuvos ir Gruzijos prokuratūrų ryšius stiprins Bendradarbiavimo memorandumas.<br> P.Lileikio nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 26, 2017, 3:36 PM, atnaujinta Jul 26, 2017, 3:43 PM

Tikimasi, kad dvišalio Bendradarbiavimo memorandumo pasirašymas sustiprins Lietuvos ir Gruzijos prokuratūrų ryšius, paspartins nusikalstamų veikų, kurios peržengia valstybių sienas, išaiškinimą.

Įgyvendinant Memorandumo nuostatas, bus siekiama keistis informacija apie savo šalių įstatymus ir novatoriškas strategijas, susijusias su efektyviu teisingumo vykdymu. 

Dokumente numatyta organizuoti Lietuvos ir Gruzijos teisėsaugos atstovų konferencijas, profesinius mokymus ir apskritojo stalo diskusijas, dalintis patirtimi tiriant nusikalstamas veikas.

Iki šiol Lietuvos ir Gruzijos prokuratūrų bendradarbiavimas vyko vadovaujantis tarptautiniais teisės aktais bei Europos konvencijos dėl ekstradicijos ir Europos konvencijos dėl savitarpio pagalbos baudžiamosiose bylose nuostatomis.

Šią savaitę Lietuvoje viešinčius Gruzijos prokuratūros atstovus Lietuvos prokuratūros vadovai supažindins su Lietuvos Respublikos prokuratūros struktūra, funkcijomis bei veiklos prioritetais. 

Susitikimo dalyviai taip pat aptars šalių teisinį reguliavimą siekiant susigrąžinti turtą baudžiamajame procese, diskutuos apie kovą su vis labiau plintančiais kibernetiniais nusikaltimais. Susitikime dalyvausianti Lietuvos nacionalinė narė Eurojuste Laima Čekelienė pristatys šios organizacijos ir Gruzijos bendradarbiavimo aspektus.

Europos Sąjungos institucija Eurojustas gali prisidėti prie ikiteisminių tyrimų ir baudžiamųjų persekiojimų, susijusių su valstybe nare ir ES nepriklausančia Šalimi dėl nusikalstamų veikų, darančių įtaką Europos Bendrijos finansiniams interesams, praneša Generalinė prokuratūra.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.