Rasa Karmazaitė. Mokesčių prievaizdai vos spėja suktis

Kaip klimpstant į skandalą nuo savęs nukreipti ugnį? Ogi paskelbti, kad kreipsiesi į Valstybinę mokesčių inspekciją (VMI) ir prašysi save ištirti. Jei VMI apsiims vykdyti privatų užsakymą, priešai kurį laiką ginklais nebežvangins.

Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 26, 2017, 8:15 AM

G.Kildišienė taip ir padarė kilus triukšmui dėl jos knygos.

Mat visuomenei parūpo, iš kur eksparlamentarė gavo lėšų debiutinį kūrinį išleisti didžiuliu tiražu, jį reklamuoti ir ar verslo planui nediriguoja „valstiečių“ vedlys R.Karbauskis.

O dar ir kiti rašytojai puolė skųstis, kad jiems kol kas neverta smailinti plunksnos, nes vis tiek geriausios pozicijos knygynuose užimtos.

„Viešojoje erdvėje yra skleidžiamos melagingos žinios apie knygos išleidimo finansavimą, todėl kreipsiuosi į VMI prašydama atlikti neeilinį mano įmonės patikrinimą“, – paskelbė G.Kildišienė, užuot pati išklojusi tiesą.

Pasigyrusi, kad ją nėra lengva palaužti, ši moteris ir toliau slepia knygos leidybos užkulisius. Jai galima pavydėti ne tik nepalaužiamos dvasios, bet ir patirties su VMI turinčio mokytojo.

R.Karbauskis, sausį kilus skandalui dėl Agrokoncerno visureigio „Range Rover“, kurį nuomojosi G.Kildišienės motina, irgi nieko nepaaiškino. Tik kaip užsuktas kartojo: „VMI viską ištirs ir paaiškins.“

Gal „valstiečių“ lyderis valstybinę instituciją painioja su privačia viešųjų ryšių agentūra, kurią naktį samdėsi?

Iš tiesų politikas žino, kad VMI tiria tik mokestines prievoles, o jei ir randa pikantiškų sandorio detalių, negali jų viešinti.

Tirdama „Range Rover“ nuomą VMI nerado pažeidimų, ir R.Karbauskis džiūgavo lyg gavęs nuodėmių atleidimo raštą. Nors nebuvo paviešinta, kaip įmokos pasiekdavo Agrokoncerno kasą, ar rankinėse nebuvo nešiojamos nemenkos sumos grynųjų.

Galės džiaugtis ir G.Kildišienė, jei visa tiesa nepaaiškės. O mokesčių mokėtojai nė nenumanys, kiek jų pinigų atsiėjo patikrinimas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.