Konservatoriai stebi chaosą koalicijoje, bet į draugystę nesiveržia

Konfliktai kyla ne tik tarp koalicijos partnerių, bet ir atskirų frakcijų gretose. Opozicinės Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) frakcijos seniūno pavaduotoja Radvilė Morkūnaitė-Mikulėnienė sakė, kad nesutarimų galima pastebėti ir „valstiečių“, ir socialdemokratų gretose.

Konfliktai bręsta ir LVŽS, ir socialdemokratų gretose.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Konfliktai bręsta ir LVŽS, ir socialdemokratų gretose.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
R.Morkūnaitė-Mikulėnienė sakė, urėdijų reforma parodė, kad valdančiųjų tarpe sutarimo nėra. <br>T.Bauro nuotr.
R.Morkūnaitė-Mikulėnienė sakė, urėdijų reforma parodė, kad valdančiųjų tarpe sutarimo nėra. <br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

2017-07-28 09:26, atnaujinta 2017-07-28 09:31

 

„Urėdijų reformos pavyzdys parodė, kad nėra sutarimo valdančiųjų tarpe. Kaip mes dažnai sakydavome, kam tokie partneriai, jei į juos negali atsiremti ir jais pasikliauti? Tai tik tokia fikcija.

 

Mums iš opozicijos pusės žiūrint atrodo keista ir nesuprantama, kada valstybės interesas nurašomas kažkokiems tarpusavio nesutarimams ir galutinės pozicijos neišsigryninimui“, - „Žinių radijo“ laidoje „Opozicija“ kalbėjo Seimo narė.

 

Tuo tarpu socialdemokratų gretose, parlamentarės manymu, matosi, kad jaunojo pirmininko Gintauto Palucko balsas ne visada pasiekia „nomenklatūrinį darinį Seime“.

 

„Jie tokioje bevaldystės stadijoje, kai vieni kitų nesiklauso ir neketina sudaryti sutarimo. Pirmininkas liūdnoje situacijoje“, - teigė politikė.

Ji sakė, kad daug aistrų sukėlęs balsavimas dėl urėdijų reformos, nebuvo pirmasis kartas, kai galima pastebėti socialdemokratų nepritarimą valdančiajai Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungai (LVŽS).

 

Keistas atrodo ir LVŽS pasirinkimas koalicijoje būti su partija, kuria ne visada galima pasitikėti dėl palaikymo svarbiais klausimais. Paklausta ar griuvus koalicijai sutiktų jungtis su „valstiečiais“, politikė sakė, kad apie tai kalbėti kol kas anksti, bet jei priimami sprendimai bus palankūs valstybei, konservatoriai juos palaikys.

 

„Mes niekada nesiveržėme ir niekada negalvojome apie postus ar pozicijas. Suprantame darbą bendrą ir konstruktyvų valstybės labui. Manau, kad urėdijų klausimas tai įrodė. Jeigu ateityje bus tokių dalykų, kur matysime, kad protinga paremti ir tai reikalinga valstybės interesui, mes tai ir toliau darysime“, - sakė R.Morkūnaitė-Mikulėnienė.  

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.