Gabrielius Landsbergis apie situaciją koalicijoje: „Tai vienas į kitą lekiantys traukiniai“

„Žinių radijo“ laidoje „Opozicija“ viešėjęs konservatorių lyderis Gabrielius Landsbergis teigė, kad prieš naująjį politinį sezoną jam pavyko kelias dienas pailsėti nuo politikos. „Neabejoju, kad pasibaigus sesijai liepos mėnesį, vėl visi būsime gaudomi už skverno, ar atostogausime. Laikas tarp sesijų – parlamentarų laikas, kurį jie skiria savo apygardai... Vėl kalbama, kad reikia griežtinti nuobaudas posėdžių nelankantiems parlamentarams – ir tam pritariu“, – kalbėjo jis.

G. Landsbergis daugelio problemų priežastimi įvardijo R.Karbauskį.<br>D.Umbraso nuotr.
G. Landsbergis daugelio problemų priežastimi įvardijo R.Karbauskį.<br>D.Umbraso nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 8, 2017, 8:36 AM, atnaujinta Sep 8, 2017, 8:39 AM

Apie naująjį politinį sezoną G.Landsbergis kalbėjo: „Tokios politinės suirutės, kokią matome jau šiandien, nesu matęs nuo A andriaus Kubiliaus Vyriausybės laikų, kai Arūno Valinsko partija skilo, kai nebuvo aišku, kaip bus su biudžetais, ar išliks ministrai. Dabartiniai valdančiosios daugumos vadovai nepripažįsta, kokia tikroji situacija. Vakar Ramūnas Karbauskis pasakė, kad santykiai su socialdemokratais puikūs. Čia jau kažkoks fantazijų pasaulis...“

Paklaustas, jei pats atsidurtų socialdemokratų lyderio Gintauto Palucko vietoje, G.Landsbergis kalbėjo: „Kol nebuvau Seime mano ryšiai su frakcija visuomet buvo geri. Aš bent jau turėjau teisę sudaryti naują frakcijos sąrašą, G.Paluckas tos galimybės neturi. G.Palucko parama – jį palaikantys žmonės...“

G.Landsbergis teigė, kad būdamas socialdemokratų partijos lyderio vietoje jis kviestų partijos suvažiavimą.

„Gintautas norėjo tam tikros socialdemokratų revoliucijos, nes jie yra praradę elektoratą, kurį dabar pasiima „valstiečiai“. Sauliui Skverneliui reikia socialdemokratų valdžioje, tai tam tikras vizualinis stabilumas. Turime vienas į kitą lekiančius traukinius. Viena vertus, G.Paluckas turi turi išvesti partiją iš koalicijos, o S.Skverneliui reikia prisirišti socialdemokratus prie kojos“, – kalbėjo G. Landsbergis.

Pašnekovas negailėjo kritikos Ramūnui Karbauskiui ir teigė, kad jo nenuspėjamumas daro itin didelę žalą situacijos stabilumui.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.