Lietuvos sportinių šokių čempionai atidaro savo šokių akademiją

Daugkartiniai šalies Lotynų Amerikos sportinių šokių čempionai Miglė Klupšaitė ir Jokūbas Venckus ketvirtadienio vakarą atvėrė naujosios „MJ sportinių šokių akademijos“ duris. Šokėjai žada, jog akademijoje bus mokoma ne tik taisyklingai dėti žingsnelius, bet ir ugdyti būtiniausias asmenines savybes

Daugiau nuotraukų (8)

Lrytas.lt

2017-09-08 15:36, atnaujinta 2017-09-08 15:38

Nuo 2014 m. kartu šokanti pora sako, kad juos suvedė bendras požiūris ir vieninga ateities vizija. Abu savo gyvenimą visada norėjo paskirti būtent šokiams. Tiek kaip profesionalūs sportininkai, tiek kaip treneriai.

„Mūsų tėvai nuvedė mus į pirmąsias treniruotes, kuriose iš savo trenerių gavome ne tik žinias apie šokį, bet ir daugybę vertingų gyvenimiškų pamokų. Visa tai galiausiai mus atvėdė čia – atverėme savo akademijos duris. Norime suteikti vaikams visas galimybes tobulėti, pamatyti visas sportinių šokių puses, pažinti kitas kultūras ir jų požiūrį, o taip pat, bendradarbiaujant su tėveliais, ugdyti jų asmenybes“, - sako M. Klupšaitė.

„MJ sportinių šokių akademijoje“ dirba trys šokio krypties, sportinių šokių programos bakalauro studijas Klaipėdos universitete baigę treneriai bei profesionalus gimnastikos treneris. Visi jie turi ilgametę darbo tiek su vaikais, tiek su suaugusiais patirtį. Šokių akademijos įkūrėjai planuoja, kad prie komandos labai greitai prisijungs ir kineziterapeutai, prižiūrėsiantys, kad vaikai taisyklingai atliktų tempimo pratimus, vertinsiantys jų sveikatos būklę, krūvio paskirstymą.

„Mes tikime, kad šokti gali kiekvienas. Svarbiausia, kad vaikas patektų į geras rankas, mėgautųsi šokiu ir norėtų tobulėti. Atkaklus darbas galiausiai leis džiaugtis rezultatu. Mes ir toliau dalyvausime varžybose, atstovaudami VSŠK „RATUTO“, vadovaujamam Aušrelės ir Virginijaus Visockų bei Eglės Visockaitės, gilinsime savo žinias įvairiuose seminaruose bei stovyklose. Norime savo žinias bei patirtį perduoti ir kitiems“, - sako 8 kartus Lietuvos čempionu tapęs J. Venckus.

Profesionalūs šokėjai įsitikinę, kad šokis ne tik palaiko gerą fizinę formą, bet ir padeda atskleisti savo asmenybę, išreikšti emocijas. Šokant įmanoma netgi atrasti save ir savo vertybes, pradėti pasitikėti savimi, išmokti disciplinos.

M. Klupšaitė ir J. Venckus yra Lietuvos Lotynų Amerikos sportinių šokių čempionai, Šiaurės Europos šalių vicečempionai, Europos taurės finalininkai ir tarptautinių pasaulio reitingų varžybų prizininkai bei nugalėtojai. Nuo 2015 m. šokėjai yra pirmajame Lotynų Amerikos sportinių šokių pasaulio reitingo, sudaryto iš maždaug 2600 porų, 25-tuke.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.