Socialdemokratai įtaria spaudimą: prašo įvertinti Seimo pirmininko elgesį

Lietuvos socialdemokratų partijos frakcija pirmadienį kreipėsi į Seimo Etikos ir procedūrų komisiją dėl Seimo pirmininko Viktoro Pranckiečio elgesio. Socialdemokratai prašo įvertinti, ar parlamento vadovas nedarė spaudimo Marijampolės savivaldybės vadovams.

 Socialdemokratų frakcija prašo įvertinti Seimo pirmininko elgesį. <br> J.Stacevičiaus nuotr. 
 Socialdemokratų frakcija prašo įvertinti Seimo pirmininko elgesį. <br> J.Stacevičiaus nuotr. 
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 11, 2017, 11:22 AM, atnaujinta Sep 11, 2017, 11:25 AM

Trečiadienį, Seimo pirmininkas „Žinių radijo“ eteryje, kalbėdamas apie tolimesnę koalicijos ateitį, papasakojo apie dieną prieš įvykusi pokalbį tarp jo ir laikinosios Marijampolės merės, socialdemokratės Irenos Lunskienės. Jis susiejo LSDP Marijampolės skyriaus sprendimą trauktis iš koalicijos su Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga (LVŽS) ir Vyriausybės paramą savivaldybės projektams.

Rugsėjo 11 dienos duomenimis, savo nuomonę dėl koalicijos jau pareiškė 51 skyrius iš 60. Iš jų 38 skyriai siūlo partijai trauktis iš koalicijos, 7 norėtų derėtis dėl koalicijos sutarties, dar 6 siūlo toliau dirbti koalicijoje.

Seimo pirmininkas V. Pranckietis „Žinių radijo“ laidoje pripažino klausęs, kaip Marijampolės savivaldybė tikisi Vyriausybės palaikymo įvairiems projektams, jeigu skyrius siūlo trauktis iš koalicijos su LVŽS. Jis teigė, kad Vyriausybei renkantis, kurių savivaldybių projektus finansuoti, sprendimas dėl koalicijos gali turėti įtakos.

Viktoras Pranckietis trečiadienio ryte „Žinių radijo“ eteryje, paklaustas apie koalicijos likimą, prabilo apie prieš dieną buvusią kelionę į Marijampolę. „Vakar buvau Marijampolėje ir klausiau laikinosios merės, kaip balsavo, jau žinodamas, kaip jie balsavo. Ir jie balsavo, kad išeitų iš koalicijos partija. Tai sakiau, kaip jūs ruošiatės bendradarbiauti ateityje, kaip jūs tikitės vyriausybės palaikymo savo planuose, jeigu jūs norite išeiti iš tos koalicijos“, – „Žinių radijuje“ sakė V.Pranckietis.

„Nešantažavau“, – perklaustas žurnalisto atsakė Seimo pirmininkas. „Visiems tą patį garsiai sakau. Bendradarbiavimas nėra vienpusis reikalas, tai yra abiejų pusių darbas. Tai galvoju, kad mes apie tai turėtume galvoti“, – patikino politikas.

„Aš tiesiog klausiau, ką jie mano, kaip tokiu atveju jie gali galvoti apie labai aktyvią paramą jų projektams, kai vyriausybė turi galvoti apie prioritetus. Žurnalistui dar kartą perklausus, ar jam atrodo, kad ryšys tarp to, kokią partiją meras atstovauja ir tarp vyriausybės palaikymo jų projektams.

„Čia jau jūs taip galbūt manote. Aš taip nemanau. Manau, kad visų pirma turi būti interesas žmonių, kad projektai būtų įgyvendinti. Kai renkamės iš prioritetų, tada ir turime išsirinkti“, – sakė V.Pranckietis.

„Norėčiau darnaus darbo“, – sakė Seimo pirmininkas, paklaustas, ar nori, kad socialdemokratai pasiliktų koalicijoje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.