„Valstiečiai“ jau netveria imtis savo plano B

Jie jau pavėlavo į traukinį. Taip kairiųjų ketinimus partijos prezidiume svarstyti kai kurių jos atstovų Seime siūlymą su „valstiečiais“ pasirašyti memorandumą įvertino Seimo vicepirmininkė Rima Baškienė.

Socialdemokratą A.Palionį nustebino kategoriškas R.Baškienės pareiškimas.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Socialdemokratą A.Palionį nustebino kategoriškas R.Baškienės pareiškimas.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

2017-09-13 09:12

Viena „valstiečių“ lyderių R.Baškienė vakar „Lietuvos rytui“ pareiškė, kad koalicijos partnerių žingsnis svarstyti jų pačių siūlomą memorandumą yra pavėluotas.

Anot politikės, socialdemokratų siūlytas pasirašyti memorandumas nebėra aktualus: „Mes aiškiai pasakėme, kad šio dokumento laukiame iki rudens sesijos pradžios, rugsėjo 10-osios.

Jeigu nėra memorandumo, nėra prasmės ir jo pasirašinėti. Mes jo nelaukiame.

Tokiu atveju toliau galioja koalicijos sutartis, nebent socialdemokratai nuspręstų kitaip.“

Seimo vicepirmininkės teigimu, „valstiečiai“ nesutiks su jokiais papildomais memorandumo taisymais: „Tikrai nebežaisime žaidimo, į kurį mus Gintautas Paluckas bando įtraukti, – esą gal prezidiumas pateiks papildomų siūlymų, gal taryba.

Matome, jog vienas žmogus tiesiog šokdina ir visą frakciją, ir mus verčia kažkaip keistai jaustis.

Gal socialdemokratai ką nors ir sugalvos dar siūlyti pasirašyti, bet mes šiandien pasiliekame teisę galvoti apie variantą B.

Tai yra mažumos Vyriausybės formavimas ir dėl paramos jai jau vyksta premjero pokalbiai su kitų partijų atstovais.“

Tačiau Socialdemokratų frakcijos seniūnui Andriui Palioniui toks „valstiečių“ ultimatumas buvo naujiena: „Su Ramūnu Karbauskiu ir Rima Baškiene buvome sutarę, kad „valstiečiai“ sulauks mūsų partijos prezidiumo sprendimo dėl siūlomo pasirašyti susitarimo. Aš tikrai nieko nežinau apie jokį planą B.“

Socialdemokratų vadovas G.Paluckas tvirtino, kad prezidiume bus svarstomi frakcijos narių siūlymai dėl vadinamojo memorandumo, bet jis abejojo, ar tam bus pritarta.

G.Paluckas taip pat pareiškė, kad toks susitarimas galėtų būti pasirašytas nebent tokiu atveju, jei partija nutartų palikti koaliciją: „Tada mes, būdami konstruktyvi opozicija, galėtume svarstyti galimybę paremti konkrečius mažumos Vyriausybės projektus, kurie būtų svarbūs ir mums.

Jeigu yra valdančioji koalicija, jokių atskirų memorandumų ar susitarimų, mano galva, nereikia.“

Tiesa, premjeras Saulius Skvernelis – ne toks kategoriškas kaip R.Baškienė: „Jeigu socialdemokratai ketvirtadienį ką nors svarstys ir pasiūlys patobulintą susitarimo tekstą, mes išklausysime ir tada frakcijoje nuspręsime, kokio plano – B ar C – imsimės. Kompromiso paieška galima.“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.