Prabangi Panevėžio Tarybos narių kasdienybė: švaistomi šimtai eurų papiktino internautus

Praėjusią savaitę socialiniuose tinkluose pradėjo plisti Panevėžio miesto tarybos narių išlaidų suvestinė. Piliečius papiktino, kaip per 3 mėnesius įmanoma ryšio paslaugoms išnaudoti apie 500 eurų. „Net užsienyje internetu besinaudodamas tiek neišleidžiu“, – socialiniame tinkle „Facebook“ rašė vienas.

 Panevėžio miesto Tarybos narių išlaidų išklotinė stebina socialinių tinklų vartotojus. Keli šimtai eurų „ryšio paslaugoms“?<br> lrytas.lt nuotr.
 Panevėžio miesto Tarybos narių išlaidų išklotinė stebina socialinių tinklų vartotojus. Keli šimtai eurų „ryšio paslaugoms“?<br> lrytas.lt nuotr.
 Panevėžio miesto Tarybos narių išlaidų išklotinė.<br> Panevėžio miesto savivaldybės nuotr. 
 Panevėžio miesto Tarybos narių išlaidų išklotinė.<br> Panevėžio miesto savivaldybės nuotr. 
 Panevėžio miesto Tarybos narių išlaidų išklotinė.<br> Panevėžio miesto savivaldybės nuotr. 
 Panevėžio miesto Tarybos narių išlaidų išklotinė.<br> Panevėžio miesto savivaldybės nuotr. 
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Sep 13, 2017, 6:25 AM, atnaujinta Sep 13, 2017, 12:47 PM

Panevėžio miesto savivaldybės internetiniame puslapyje viešai prieinamos Tarybos narių išlaidų ataskaitos verčia kilstelėti antakį. Pavyzdžiui, pirmąjį 2017 meų ketvirtį kurui Mantas Leliukas išleido 444 eurus, Algis Čeponis – 395.

Antrojo šių metų ketvirčio duomenys rodo, kad šie politikai tikrai mėgsta pasivažinėti. M.Leliuko sąskaitoje – 421 euras išleistas kurui, A.Čeponis – 460 eurų. Gerai pasivažinėti taip pat mėgsta Valdas Staugaitis ir Vidmantas Baltramiejūnas. Jų sąskaitose – po daugiau, nei 300 eurų, kiekvieną šių metų ketvirtį.

Ne tik ryšio paslaugos

Visgi, ne sąskaitos už kurą labiausiai supykdė socialinio tinklo vartotojus. O šimtai eurų „ryšio paslaugoms“. Daugiausiai šioms paslaugoms išleidžia Gintaras Šileikis. Pirmąjį šių metų ketvirtį tam jis išleido 409 eurus, antrąjį – 446 eurus. Pakalbėti mėgsta ir Janina Gaidžiūnaitė (388 eurai už pirmąjį, 371 už antrąjį šių metų ketvirtį), Darius Viržonis (396 eurai pirmąjį šių metų ketvirtį), Zita Kukuraitienė (371 eurų už antrąjį šių metų ketvirtį).

Panevėžio miesto Tarybos narys Gintaras Šileikis ginasi, kad tokios didelės sumos išlaidų ataskaitoje, visai nėra už ryšio paslaugas. O už prie jų priskiriamos technikos nuomą.

„Ne tik ryšio paslaugos ten yra. Kadangi savivaldybėje buvo tarybos nariams kaip darbo priemones kompiuterius nupirkti ar organizuoti. Kompiuterio nuoma, telefono nuoma. Pasirenka, dauguma“, – naujienų portalui lrytas.lt sakė G.Šileikis.

Jis taip pat teigė, kad kiekvieno Tarybos nario sprendimu, pinigų išleidžia tam kam nori. „Kai kurie pažiūrėkite, kiek degalams išleidžia“, – sakė G.Šileikis.

Sąžinės reikalas

Panevėžio miesto savivaldybės Administracijos direktorius Rimantas Pauža sako, kad nurodyti, kiek tarybos nariai gali išleisti, jis negali.

„Čia yra kiekvieno Tarybos nario sąžinės reikalas. Aš tikrai jiems nenurodinėsiu, kiek jiems kalbėti telefonu galima, jie išrinkti žmonių“, – naujienų portalui lrytas.lt sakė savivaldybės administracijos direktorius R.Paužda.

Apmoka tam tikrą dalį

Panevėžio miesto savivaldybė pateikė patiriamų išlaidų, susijusių su tarybos nario veikla, kompensavimo atmintinę. Joje rašoma, kad Tarybos nariui, su jo, kaip Tarybos nario, veikla susijusioms paslaugų išlaidoms, apmokėti kas mėnesį skiriama iki 180 eurų.

Išskiriamos ir išlaidų rūšys. Pavyzdžiui, kanceliarijos, ryšio ir transporto. Ryšio paslaugas sudaro internetinis ryšys ir telefonas. Prie telefono paslaugų įrašyta ir jo nuoma, kaip ir prie internetinio ryšio įrašyta galima kompiuterio nuoma.

Visgi, Panevėžio miesto savivaldybės administracijos Komunikacijos skyriaus vyriausioji komunikacijos specialistė Asta Sarapienė tikina, kad galima tik paprasta nuoma.

„Negalima išperkamoji nuoma, kai atsiranda galimybė savo nuosavybėn įsigyti daiktą už likutinę vertę“, – sakė A.Sarapienė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.